PUTIN POKREĆE OPŠTU MOBILIZACIJU, KREĆE TOTALNA INVAZIJA?! Britanci tvrde da Kremlj sprema sveopšti rat u Ukrajini - JEDNA ČINJENICA IM IDE U PRILOG!


IZVOR: Republika - 30.04.2022 | 07:48


Ruski predsednik Vladimir Putin pokrenuće sveopšti rat protiv Ukrajine, otkrili su ruski i zapadni neimovani zvaničnici, prenose mediji u Velikoj Britaniji.

Foto: Tanjug/AP
PUTIN POKREĆE OPŠTU MOBILIZACIJU, KREĆE TOTALNA INVAZIJA?! Britanci tvrde da Kremlj sprema sveopšti rat u Ukrajini - JEDNA ČINJENICA IM IDE U PRILOG!

Kako navodi tabloid Miror, u prilog tezi da će se ruski predsednik odlučiti na totalnu invaziju na Ukrajinu ide i to što ruske mediji u Rusiji sve češće koriste reč "rat", umesto "specijalna vojna operacija".

- Vojska je besna jer je propao "blickrig" na Kijev - rekao je izvor blizak vojsci Ruske Federacije za britanski Telegraf i dodao da vojni zvaničnici od Kremlja traže opštu mobilizaciju.

- Vojska traži osvetu za neuspehe u prošlosti. Izgleda da ih je Putin ovaj put čuo - navodi izvor.

Foto: Tanjug/AP

 

Inače, Republika je već pisala o razdoru u Kremlju pošto su delovi moćnog bezbednosnog bloka  "soloviki", sastavljenog uglavnog od bivših pripadnika KGB, ruskom predsedniku zamerili što je odlučio da se fokusira na orgraničeni rat i teritoriju Donbasa, umesto, kako se navodi, na celu Ukrajinu.

- Unutrašnja trvenja u Kremlju oko opšteg rata u Ukrajini došla su do izražaja pošto je primetna distanca između moćnika iz Kremlja i samog Putina - rekao je tada Andrej Soldatov, ruski ekspert za bezbednost.

Podsetimo, britanski ministar odbrane Ben Valas rekao je da postoji visok stepen verovatnoće da će Putin pokrenuti mobilizaciju u narednih nekoliko nedelja, s obzirom na gubitke ruske vojske u Ukrajini.

- Verovatno će objaviti da je u ratu sa svim nacistima sveta i da je neophodna mobilizacija ruskog naroda - rekao je on.