"JEDINI sam predsednik u čijem mandatu RUSIJA NIJE NAPALA"! Donald Tramp govorom zapalio svet! Najava nove kandidature!?


IZVOR: Republika - 01.03.2022 | 16:09


Bivši predsednik Donald Tramp osudio je u subotu rusku vojnu operaciju u Ukrajini i rekao da se moli za Ukrajince.

Foto: Tanjug/AP
"JEDINI sam predsednik u čijem mandatu RUSIJA NIJE NAPALA"! Donald Tramp govorom zapalio svet! Najava nove kandidature!?

Obraćajući se  publici na događaju koji se proglašava kao najveći svetski konzervativni skup, Tramp je iskoristio svoj govor da udari na demokratskog predsednika Džoa Bajdena i ponovo nagovesti moguću kandidaturu za predsednika 2024.

 

- Dok je Buš bio predsednik Rusija je napala Gruziju, pod Obamom Rusija je uzela Krim, pod Bajdenom Rusija je napala Ukrajinu. Ja sam jedini predsednik SAD u 21. u čijem mandatu Rusija nije napala drugu zemlju - rekao je Tramp na opšte oduševljenje svih prisutnih.

 

Tramp je rekao da je Putin iskoristio Bajdenovu "slabost" da napadne Ukrajinu.

- Kao što svi znaju, ova se nikada ne bi dogodilo da izbori nisu bili namešteni i da sam ja predsednik - rekao je on, na šta je publika odgovorila: "Vi ste predsednik!"

Tramp nije potvrdio da li će se ponovo kandidovati za predsednika 2024. godine, ali je to nedavno nagovestio i ponovo je to učinio u subotu.

- U novembru 2024. oni (demokrate) će toga postati svesni kao nikada ranije. Uradili smo to dva puta, i uradićemo to ponovo. Uradićemo to ponovo, treći put - rekao je Tramp.

Bonus video: