DRAMA U BRITANIJI, KORONA NA KRALJEVSKOM DVORU! Otkazane su sve obaveze, mediji u transu!


IZVOR: Republika - 10.02.2022 | 13:29


Najnovija vest izazvala je zabrinutost u Britaniji iako su epidemiološke mere značajno popuštene.

Foto: Tanjug/AP
DRAMA U BRITANIJI, KORONA NA KRALJEVSKOM DVORU! Otkazane su sve obaveze, mediji u transu!

Britanski mediji preneli su da se njihova kraljevska porodica suočava sa novom dramom nakon što je ustanovljeno da je princ Čarls, budući kralj Ujedinjenog Kraljevstva, pozitivan na KOVID-19

Kako je saopšteno, kraljević je po drugi put inficiran opakim virusom i trenutno se dobro oseća. 

- Princ je u samoizolaciji kod kuće i otkazao je sve unapred planirane događaje - saopštio je Klarens Haus iz Bakingemske palate

Čarls je, inače, danas trebalo da otkrije statuu Likoricije od Vinčestera pre nego što prisustvuje građanskom prijemu.

- Jutros je princ od Velsa bio pozitivan na KOVID-19 i sada je u samoizolaciji. Prestolonaslednik  je duboko razočaran što neće moći da prisustvuje današnjim događajima u Vinčesteru i nastojaće da tu svoju posetu realizuje što je pre moguće - stoji u saopštenju iz palate. 

Princ je sinoć sa suprugom, vojvotkinjom od Kornvola prisustvovao prijemu u Britanskom muzeju. On se sastao sa gostima, uključujući Rišija Sunaka, kako bi proslavio rad Britanskog azijskog fonda (BAT). Takođe, Kamila je danas prisustvovala sastanku sa članovima osoblja u centru za borbu protiv seksualnog zlostavljanja u zapadnom Londonu. 

Foto: Tanjug/AP

Princ Čarls i njegova supruga Kamila 

Prema najnovijim epidmiološkim merama u Britaniji, ako živite sa nekim ko je pozitivan, ne morate da se samoizolujete ako ste u potpunosti vakcinisani.

Podsetimo, ovo je drugi put da je Čarlsa (73) pogodila bolest nakon što je bio pozitivan na početku pandemije u martu 2020. On je tada rekao da se "prilično olako izvukao".

- Imao sam sreće u mom slučaju... ali imao sam virus i tako mogu da razumem kroz šta su drugi ljudi prošli - rekao je tada princ. 

Vest o pojavi korone na dvoru usledila je nakon što je kraljica proslavila 70 godina na tronu i nakon što je objavila da Kamilu vidi kao kraljicu Britanije budući da će o predstojećem statusu vojvotkinje od Kornvola mnogo polemisalo.