PUTIN MORA DA RADI ZA NATO! Britanci uputili sraman ultimatum Ruskoj Federaciji, Lavrov u šoku: Ovo je bio razgovor nemog sa gluvim!


IZVOR: Republika - 10.02.2022 | 11:14


Britanska šefica diplomatije Liz Tras pretila je Sergeju Lavrovu i kako će se Britanija i Sjedinjene Države pobrinuti da Severni tok 2 nikad ne zaživi ako Rusija izvede invaziju na Ukrajinu.

Foto: Tanjug/AP/Printscreen
PUTIN MORA DA RADI ZA NATO! Britanci uputili sraman ultimatum Ruskoj Federaciji, Lavrov u šoku: Ovo je bio razgovor nemog sa gluvim!

Britanska ministarka spoljnih poslova Liz Tras uputila je sraman ultimatum svom ruskom kolegi Sergeju Lavrovu na zajedničkoj konferenciji za novinare održanoj nakon sastanka o pokušajima smirivanja tenzija između Zapada i Moskve u vezi sa Ukrajinom.

Ona je, naime, poručila Lavrovu kako Rusija predvođena Vladimirom Putinom ima dve opcije pred sobom - ili da sarađuje sa NATO ili da nastavi da povećava broj svojih trupa na granici sa Ukrajinom i tako i sebe i čitav svet dovodi u ozbiljnu opasnost. 

Trasova je ponovila i da će se njena zemlja, zajedno sa Sjedinjenim Državama, pozabaviti time da projekat Severni tok 2 nikad ne zaživi ako ruska strana izvede invaziju na susednu zemlju, bivšu republiku SSSR

Lavrov je, s druge strane, potpuno zatečen izjavama Trasove poručivši da je sastanak sa britanskom koleginicom bio kao razgovor nemog sa gluvim.

- Iskreno, razočaran sam što je ispao razgovor nemog sa gluvim. Čini se da slušamo, ali ne čujemo - rekao je kratko ruski ministar i naglasio kako mu je nejasna zabrinutost Zapada povodom vojnih vežbi i pomeranja ruskih snaga na sopstvenoj teritoriji.

Prema rečima Lavrova, Rusija i Velika Britanija različito tumače Minske sporazume.

- Našim zapadnim kolegama je Zelenski, izgleda potreban kao instrument, kako bi Rusiju izbacivali iz ravnoteže - istakao je Lavrov, prenosi Sputnjik.