JOŠ JEDNA ZEMLJA LEGALIZOVALA MARIHUANU! Uzgajanje će biti dozvoljeno i u kućnim uslovima nakon prijavljivanja vlastima


IZVOR: Republika - 26.01.2022 | 07:13


Tajlandski odbor za narkotike danas je saopštio da će kanabis skinuti sa liste narkotika čime će poljoprivrednim domaćinstbvima biti otvoren put da legalno uzgajaju tu biljku.

Foto: MUP Srbije
JOŠ JEDNA ZEMLJA LEGALIZOVALA MARIHUANU! Uzgajanje će biti dozvoljeno i u kućnim uslovima nakon prijavljivanja vlastima

Tajland će tako postati prva zemlja jugoistočne Azije koja je legalizovala marihuanu za medicinsku upotrebu i istraživanje.

Prema novim pravilima, uzgajanje kanabisa u kućnim uslovima biće dozvoljeno nakon prijavljivanja lokalnim vlastima, s tim što se kanabis ne može koristiti u komercijalne svrhe bez dodatnih dozvola, rekao je novinarima ministar zdravstva Tajlanda Anutin Čarnvirakul, javlja Rojters prenosi Tanjug.

Ova odluka mora biti objavljena u zvaničnom Kraljevskom listu, a kućni uzgoj kanabisa postaće legalan tek 120 dana nakon objavljivanja u službenom glasilu.

Foto: MUP Srbije

 

U međuvremenu, ministarstvo zdravlja će još ove nedelje predstaviti parlamentu poseban nacrt zakona koji sadrži detaljne odredbe o legalnoj upotrebi kanabisa, uključujući njegovu proizvodnju i komercijalnu upotrebu, ali i smernice o rekreativnoj upotrebi.

U nacrtu zakona predviđene su kazne do 20.000 bahta (605,33 američkih dolara) za uzgoj kanabisa bez znanja lokalnih vlasti i kazna do 300.000 bahta ili tri godine zatvora, ili i jedno i drugo, za prodaju kanabisa bez dozvole.

BONUS VIDEO: