MATEJ JE NESTAO JER JE SRBIJA NEBEZBEDNA! Predsednik sindikata policije tvrdi da hrvatski premijer Andrej Plenković na brutalan način blati NAŠU ZEMLJU!


IZVOR: Republika - 18.01.2022 | 12:32


Predsednik Sindikata policije Blažo Marković istakao je da je jasno da se u Hrvatskoj vodi kampanja protiv naše zemlje, ali na "upakovan, diplomatski način".

Foto: Tanjug/AP, Tanjug/M. Milivojević. Facebook
MATEJ JE NESTAO JER JE SRBIJA NEBEZBEDNA! Predsednik sindikata policije tvrdi da hrvatski premijer Andrej Plenković na brutalan način blati NAŠU ZEMLJU!

Hrvatski premijer Andrej Plenković koristi slučaj nestanka Mateja Periša da u javnosti njegove zemlje Srbiju predstavi kao nebezbednu državu u kojoj je bilo za očekivati da se dogodi nešto loše mladom Splićaninu kom se svaki trag izgubio u noći između 30. i 31. decembra 2020. nakon što je bio u klubu "Gotik". 

Te tvrdnje je izneo Blažo Marković, predsednik Sindikata policije, aludirajući i na činjenicu da Plenković na slučaju "Periš" skuplja jeftine političke poene.

- Policija nema nikakve informacije, to je sve sada u domenu nečega pričam ti priču. Ono što insistiram, ako ispliva telo da bude zajednička komisija - pola njihovi, pola naši. Jer priprema se teren kod njih da se pokaže kako je Srbija nesigurna zemlja. Plenković nam šalje poruku, upakovanu sve lepo diplomatski, tako da je najpoštenije da to bude pola njihovi, pola naši - istakao je Marković za Kurir TV. 

Foto: printscreen/Kurir TV

Blažo Marković 

Marković je naveo i da, ukoliko je na snimku na kom se vidi osoba kako pliva po Savi u stvari ipak Periš, slučaj je jasan.

- Voleo bih da je to tako, ne valja ni jedno ni drugo, ni da je nestao, ni da je otet. Ako je ono stvarno završetak u Savi, onda je to kraj. Pitanje je samo kada će da izroni telo. Oni su svi angažovani, to je sada aktuelno. Imamo i našeg građanina iz Kruševca koji je nestao već osamnaesti dan - naveo je još Marković.