BRITANCI SE SPREMAJU ZA TREĆI SVETSKI RAT? Eksperti prognoziraju kako bi izgledao novi globalni sukob


IZVOR: Republika - 30.12.2021 | 15:58


Britanski list Dejli mejl otkrio je kako bi, po mišljenju eksperata, izgledao treći svetski rat u skorijoj budućnosti. Stav stručnjaka je da će bojno polje velikih sila postati, pre svega, tehnologija.

Foto: pixabay.com
BRITANCI SE SPREMAJU ZA TREĆI SVETSKI RAT? Eksperti prognoziraju kako bi izgledao novi globalni sukob

Kako se navodi u članku, Ministarstvo odbrane Velike Britanije značajno je smanjilo finansiranje tradicionalnog oružja i usredsredilo se na razvoj veštačke inteligencije, sajber-bezbednost i druge oblasti IT industrije.

Sagovornici britanskog lista misle da bi u hipotetičkom svetskom ratu Sjedinjene Američke Države, Rusija i Kina sigurno koristile hipersonične rakete koje je teško otkriti blagovremeno i oboriti ih zbog velike brzine.

Sukobljene države bi, prema medijskim navodima, u slučaju velikog konflikta pokušale da jedna drugu liše komunikacije i pristupa internetu.

Da bi to izvele, morale bi da onesposobe prekookeanske podvodne komunikacione kablove i krenu u lov na svemirske satelite, ističu eksperti.

U materijalu se dodaje da bi masovni raketni udar i "oslepljivanje" neprijatelja na mreži mogli da se odvijaju istovremeno, prenosi Sputnjik.