FRANCUSKINJA POSLALA NIKAD OŠTRIJU PORUKU ALBANCIMA: VI MUSLIMANI STE KOLONIZOVALI KOSOVO, SRPSKU ZEMLJU! Marion Marešal iznela i jezive prognoze za svoju državu!


IZVOR: Republika - 25.10.2021 | 10:57


Francuska analitičarka Marion Marešal poslala je važnu poruku Albancima, upozorivši da bi Francusku mogao da zadesi sličan scenario kao Srbiju zbog velikog dolaska muslimana u tu zemlju.

Foto: Tanjug/AP

Marion Marešal bez dlake na jeziku  

Poznata mlada francuska analitičarka Marion Marešal (31), koja vodi Institut društvenih, ekonomskih i političkih nauka u Lionu, poslala je brutalnu poruku Albancima da je Kosovo srpska teritorija i da su je oni silom oteli. 

Kako je na Tviteru napisala ta nećaka čuvene francuske političarke i kandidatkinje za predstojeće predsedničke izbore 2022, Marin Lepen, Kosovo je istorijski srpska pravoslavna teritorija, ali su ga godinama kolonizovali Albanci muslimani.

Ona je komentarisala veliki dolazak muslimana u Francusku iz država koje su nekada bile okupirane i kojima je vladao upravo zvanični Pariz, istakavši da bi to moglo da promeni istoriju.

- Demografija je ta koja stvara istoriju, pogledajte samo Kosovo. Ovu pretežno srpsku pravoslavnu zemlju decenijama su kolonizovali muslimanski Albanci - poručila je ona, prenosi Sputnjik.

Njenu izjavu preneli su i pojedini albanski mediji u Prištini, uz kritiku da ona nema "istorijsku osnovu", jer, kako navodi Reporteri, "Srbi su pokušali da kolonizuju Kosovo 1990-ih godina, a Albanci nisu bili muslimani tokom godina pre otomanske okupacije".

Foto: Tanjug/AP

Marin Lepen i Marion Marešal 

Inače, Marion je ćerka Jan Lepen, rođene sestre Marin Lepen. Mlada analitičarka je tokom političke karijere svoje tetke nekoliko puta javno iskazala svoju podršku njenoj politici i pojavljivala se na njenim mitinzima, a spekulisalo se da bi mogla da bude i njena naslednica.