TALIBANI SMAKNULI KOMIČARA KOJI IH JE ISMEVAO: Avganistanac se RUGAO militantima i dok su ga vozili u SMRT! (VIDEO)


IZVOR: Republika - 24.08.2021 | 06:51


Talibani su krajem jula, nakon što su osvojili drugi najveći avganistanski grad Kandahar, smaknuli poznatog avganistanskog komičara koji je između ostalog ismevao i njih.

Foto: Dailymail/printscreen

 

Britanski Dejli mejl objavio je snimak koji prikazuje Nazara Muhameda, poznatijeg kao Khasha Zwana, u automobilu s naoružanim islamističkim militantima. 

Talibani su ga izvukli iz njegove kuće, odvezli automobilom i ubili.

Muhamed je bio poznat po svojim snimcima na TikToku u kojima se kroz pesmu i ples ismevao talibanima.

Na snimku koji pokazuje njegove poslednje trenutke komičar je pravio šale na račun talibana, zbog čega ga je jedan od islamista u automobilu više puta ošamario.

 

 

Prema izveštajima koje prenosi Dejli mejl, nakon smaknuća pojavile su se fotografije koje prikazuju komičara kako stoji uz drvo, ali i one na kojima on leži na zemlji prerezanog vrata.

Talibani su prvo negirali da su umešani u ubistvo, iako su priznali da su dva muškarca na snimku pripadnici njihove grupe. Naveli su da je komičar uhvaćen i da će mu suditi talibanski sud.

Prema tvrdnjama talibana, Nazar je bio uključen u mučenje i ubistvo njihovih boraca. Komičar je ranije radio za avganistansku policiju, a potom je postao poznat po svojim šalama i duhovitim pesmicama.

Redovno se ismevao na račun niza tema koje su sugerisali njegovi pratioci na TikToku, pa tako i talibanima.

Za sobom je ostavio suprugu i dve ćerke, prenosi Index.