TREBALO JE DA PRIMIM PROKLETU VAKCINU! Otac petoro dece umro od korone, poslednja poruka koju je poslao verenici KIDA SRCE!


IZVOR: Republika - 04.08.2021 | 12:01


Amerikanac Majkl Fridi, koji nije želeo da se vakciniše protiv koronavirusa "dok ne prođe još malo vremena", umro je u bolnici u Las Vegasu nakon što se sa odmora u julu vratio s teškom upalom pluća i dijagnostikovanim KOVIDOM-19.

Foto: Gofundme

Majkl Fridi danima se u bolnici borio za vazduh

Amerikanac Majkl Fridi (39), otac petoro dece i čovek koji se protivio primanju vakcine protiv koronavirusa, uprkos tome što je zbog gojaznosti bio u rizičnoj grupi, umro je od posledica KOVIDA-19 u bolnici u Las Vegasu, a neposredno pre nego što je zauvek napustio ovaj svet poslao je verenici poruku koja je rasplakala čitav svet. 

On je, naime, u prepisci sa njom putem mobilnog telefona otkrio kako se veoma loše oseća zbog obostrane upale pluća, izražavajući pritom strepnju da bi uskoro mogao da završi na respiratoru. A zatim je priznao ono od čega je bežao dok je bio zdrav. 

- Trebalo je da primim prokletu vakcinu - zaključio je on u prepisci, što je ujedno i poslednja poruka koju je poslao verenici pre nego što je priključen na respirator. 

Ubrzo potom je i preminuo. 

Foto: Gofundme

Fridi sa verenicom i njihovo petoro dece

Fridi je sredinom jula bio na odmoru sa partnerkom Džesikom du Peres i njihovom sedamnaestomesečnom bebom i decom uzrasta 17, 10, sedam i šest godina. Nakon što se vratio osetio je nepodnošljiv svrab na koži i gušenje, zbog čega se javio lekaru. Testiran je i na KOVID-19 i bio je pozitivan. Tada je krenula njegova borba. 

- Prošlog utorka me je iznenada probudio usred noći i u panici rekao kako ne može da diše. Ponavljao je kako zna da nešto ozbiljno nije u redu. Ubrzo više nije mogao ni da stoji. Kada smo ga odveli u bolnicu, odmah su ustanovili da ima tešku upalu pluća. Stalno smo bili u kontaktu, molila sam ga da se bori, da živi za nas, ali je ponavljao da je preteško - ispričala je američkim medijima skrhana Džesika.

Foto: Gofundme

Fridi sa verenicom Džesikom

Prema njenim rečima, Fridi se plašio respiratora i kao da je znao da se više neće probuditi.

- Bila sam uz njega kada je umirao. Brojke su mu bile u lošem stanju i lekari nisu uspeli da ih poprave. To je ljubav mog života. Umro je. Govorila sam mu o našoj deci i da mi je potreban, ali nije uspeo - dodala je nesrećna žena. 

Kako je istakla, njen suprug nije želeo da primi vakcinu jer je želeo da još malo sačeka i vidi njen efekat, ali da se kasnije pokajao.

- Planirali smo oboje da je uskoro primimo - naglasila je ona.