E, OVO SE ZOVE FENOMEN! Japanci već 15 godina lude za šestominutnom emisijom, a da niko ne shvata NJENU POENTU!


IZVOR: Republika - 08.07.2021 | 17:29


Velika većina Japanaca svako veče već 15 godina seda kraj malih ekrana kako bi šest minuta posmatrala jednu ženu koja trči ulicom uzbrdo.

Foto: printskrin

Tematika emisije i oduševljenost Japanaca zvuče bizarno, ali to je živa istina.  Zenryokuzaka TV Asahi jedna je od najdugovečnijih japanskih televizijskih emisija, što je pomalo čudno s obzirom na njenu jednostavnu premisu.

Svaka epizoda traje ne više od šest minuta, uključujući uvodnu i završnu špicu i fokusira se isključivo na glavnu akterku dok trči ulicom.

Emisija svaki put ima različitu protagonistkinju, obično mladu glumicu, medijsku ličnost ili zabavljačicu i snima se na različitim lokacijama u Tokiju ili obližnjim opštinama, a jedini uslov je da ulica bude strma, kako bi učesnice mogle da trče uzbrdo.

Ipak, autori emisije su ovog leta promenili nešto važno – aktera. Prvi put publika je mogla da u glavnoj ulozi gleda muškarca, glumca Riosukea Mijuru, što nije naišlo na pozitivne reakcije.

Izgleda je caka popularnosti ove emisije kratke forme upravo u tome da žene trče uzbrdo, tako da novine iz Tokija već najavljuju povratak na staru, oprobanu metodu privlačenja gledalaca.