(VIDEO) LEPA RUSKINJA, KOJA JE OSUĐENA PA OSLOBOĐENA ZA UBISTVO BOGATOG MUŽA, PRONAĐENA MRTVA! Traga se za čovekom koji joj je pomogao u istrazi!


IZVOR: Republika - 04.07.2021 | 09:43


Ruskinja Ekaterina Puzikova, bogata udovica bankara Dmitrija Puzikova, pronađena je mrtva u svom stanu 2. jula. Iako je njen advokat u početku tvrdio da je izbodena na smrt, utvrđeno je da je umrla usled udarca u glavu tupim predmetom.

Foto: Printskrin

Ekaterinino telo pronašao je njen otac.

Advokat preminule Andrej Sokolov počeo je nakon toga da širi informacije o ubadanju.

- Njeno telo sa ranama od noža pronašao je njen otac. Traga se za mladićem Aleksejem Rjaskovim, koji joj je pomagao u istrazi krivičnog slučaja ubistva njenog supruga. Imali su sukob - rekao je za RBC.

Iste večeri kada se desilo ubistvo Aleksej Rjaskov je objavio video na Instagramu u kojem je priznao da je 2017. godine, zajedno sa Ekaterininim rođacima, predao više od 15 miliona rubalja službenici regionalnog suda, kako bi navodno Ekaterina, koja je u to vreme bila optužena za ubistvo supruga, bila oslobođena.

Kako prenosi Telegram kanal 112, Ekaterina je odletela u Samaru kada je video snimak objavljen na društvenim mrežama i zbog njega je navodno imala konflikt sa Aleksejem.

Dmitrij Puzikov preminuo je 20. marta 2012. godine, a u njegovom telu je pronađen retki otrov - talijum.

Istraga je sugerisala da je Puzikova otrovala supruga sipajući mu otrov u hranu. Kao motiv je navela ljubomoru zbog preljube.

Međutim, njen advokat veruje da je Dmitrija mogao da ubije njegov rođak.

Ekaterina je pet i po godina bila pod krivičnim gonjenjem. Dva puta ju je prvostepeni sud proglasio krivom. Konkretno, u julu 2017. godine, osuđena je na devet godina zatvora i proglašena krivom za trovanje svog supruga.

Međutim, već u oktobru iste godine ukinuta je presuda i udovica je oslobođena. Puzikova je kasnije dobila status žrtve. Ministarstvo finansija Rusije odlučilo je da joj plati 1,75 miliona rubalja kao kompenzaciju za moralnu štetu tokom krivičnog gonjenja.