PAKAO U IZRAELU! ISPALJENO JOŠ 130 RAKETA NA GRADOVE: Odmazda zbog likvidacije komandanata


IZVOR: Republika - 12.05.2021 | 17:20


Brigada El Kasam saopštila je da je lansirala 130 raketa na izraelske gradove kao odgovor na likvidaciju njihovih komandanata.

Foto: Tanjug/AP

Nakon što nije uspela da zaustavi raketnu vatru iz pojasa Gaze,izraelska vojska počela je da gađa vojne komandante pokreta Hamas.

Izraelske odbrambene snage (IDF) objavile su da su u nizu udara na grad Gazu i Kan Junis ubile članove Hamasovog foruma generalštaba. Vojska je rekla da su palestinski komandanti ubijeni u"zajedničkoj operaciji" sa službom bezbednosti Šin Bet.

Ubijeni komandanti su identifikovani kao: Basem Isa, komandant gradske brigade Hamasa u Gazi; Džama Tahla, šef njene sajber komande i odgovoran za poboljšanje tačnosti raketa grupe;
Džamal Zabeda, šef istraživanja i specijalnih projekata u odeljenju za proizvodnju municije; Hazem Hatib, glavni inženjer Hamasa u odeljenju za municiju; Sami Radvan, vođa Hamasovog tehničkog obaveštajnog odseka; Valid Smali, odgovoran za industrijsku opremu u odeljenju za proizvodnju oružja Hamasa.

- Pored toga, ubijeno je još 10 operativaca iz Hamasovog odseka za proizvodnju i istraživanje i razvoj oružja - saopštio je Šin Bet u izjavi.