PRETI NAM BIBLIJSKA KATASTROFA: Kineska RAKETA nekontrolisano juri ka zemlji, moguć UDAR u NASELJENO PODRUČJE!


IZVOR: Republika - 06.05.2021 | 08:15


Velika katastrofa preti da se dogodi 8. maja jer jezgro lansirane kineske rakete ide nekontrolisano ka Zemlji, te postoji mogućnost da uđe u atmosferu.

Foto: Tanjug/AP

Foto: Ilustracija

Naime, nakon uspešnog početka sklapanja kineske svemirske stanice i postavljanja u orbitu modula "Tianhe" 29. aprila raketa "Long March-5B", odnosno njeno jezgro, je započeo je njen nekontrolisan pad.

Posle nekoliko bezuspešnih pokušava da se obezbedi njen povratak na zemlju, jezgro rakete dugo 30 metara sada preti da u narednih uđe u atmosferu Zemlje, prenosi Mondo.

Postoji bojazan da, iako njenu površinu čini odsto vodenih površina, da jezgro rakete ipak padne na neko naseljeno poručje. Ona se nekontrolisano kreće i nije moguće predvideti gde će tačno da padne.

Naučnici smatraju da će veći deo sagoreti u atnosferi, ali da ipak postoji  realna opasnost da će neki delovi rakete preživeti i pasti na Zemlju.

Ovakav događaj ne bi bio izolovan. U  maju 2020. godine već se desila slična situacija, kada je veći deo jezgra iste rakete sagorelo u atmosferi, ali su neki delovi završili u Atlantskom okeanu, ali i na naseljenim mesta u Obali Slonovače. Tada na sreću nije bilo povređenih, ali je zabeležena velika materijalna šteta.

Neke prognoze govore da će jezgro rakete mase oko 21 tone pasti u subotu 8. maja sa verovatnoćom pada delova na naseljena područija, a na ovo upozorava američka vlada.