KRALJICA ELIZABETA II SKINULA CRNINU! Evo šta joj je 10 dana od sahrane muža, princa Filipa, VRATILO OSMEH na lice


IZVOR: Republika - 29.04.2021 | 06:42


Britanska kraljica Elizabeta II vratila se dužnostima tačno 10 dana nakon sahrane muža, vojvode od Edinburga, princa Filipa, održavši dva onlajn sastanka tokom kojih se čak i smešila.

Foto: Tanjug/AP

Kraljica Elizabeta II 

Britanska kraljica Elizabeta II pojavila se prvi put u javnosti tačno 10 dana nakon sahrane svog muža, princa Filipa, a ono što je mnogima odmah privuklo pažnju jeste da je skinula crninu, čije nošenje na duži period i nije običaj u Kraljevstvu, kao i njen osmeh.

Naime, iako se očekivalo da će ona na neko vreme odložiti unaptred zakazane obaveze, ipak je pokazala da joj je kruna iznad svega i da kao pravi profesionalac mora da ispuni sve planirano. 

Ona je tako najpre održala virtuelni sastanak sa novom ambasadorkom Litvanije, koja joj je predala akreditive, a potom je razgovarala sa predstavnicom Obale Slonovače u Velikoj Britaniji. Tokom oba susreta ona je sa sagovornicama razmenila prijatne reči i uputila im ljubazne osmehe. 

Foto: Tanjug/AP

Princ Filip je preminuo u 99. godini 

Inače, dva dana ranije na posao su se vratili i princ Vilijam i Kejt Midlton, koji su obišli centar za obuku pilota Ratnog vazduhoplovstva.

Podsetimo, princ Filip preminuo je u 99. godini, samo dva meseca pre 100. rođendana. Sa kraljicom je bio u braku duže od sedam decenija, pa je njegova smrt nanela težak udarac monarhinji.