ZAHAROVA O BAJDENOVOM PADU: Kažu da je to bio vetar, čudo da nisu ruski hakeri!


IZVOR: Republika - 19.03.2021 | 21:31


Portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova prokomentarisala je na šaljiv način incident sa američkim liderom Džozefom Bajdenom koji se tri puta spotakao dok se penjao u predsednički avion.

Foto: twitter.com/mfa_russia

Marija Zahrova

- Bajdenov pad na stepenicama predsedničkog aviona jednostavno su objasnili - "Napolju je veoma vetrovito" - izjavila je predstavnica Bele kuće Karin Žan Pjer. Čudno je da nisu "ruski hakeri" predvođeni (glavnom urednicom televizije RT i novinske agencije "Rusija sevodnja'" Margaritom Simonjan, nego jednostavno vetar -  napisala je Zaharova na Fejsbuku.


Podsetimo, uoči poletanja za Atlantu, američki predsednik Džo Bajden se tri puta spotakao dok se brzim koracima stepenicama približavao vratima predsedničkog aviona. U jednom momentu, Bajden se dočekao na kolena, ali se brzo podigao. Potom se zaustavio se na vrhu stepeništa, okrenuo se i salutirao.

Ovim povodom oglasila se i zamenica portparolke Bele kuće Karin Žan-Pjer koja je novinarima izjavila da se Bajden oseća dobro. Ona je sugerisala je da su jaki vetrovi u vojnoj bazi Endruz, u blizini Vašingtona, možda prouzrokovali pad.