(VIDEO) Isplivao ŠOKANTAN snimak sa demonstracija u Vašingtonu: Trampov simpatizer NOŽEKAROM na policiju


IZVOR: Republika - 08.01.2021 | 09:21


Džo Bajden novi je izabrani predsednik Amerike, to je danas potvrdio i Donald Tramp na svom zvaničnom tviter profilu kada se u snimku obratio naciji gde je između ostalog osudio i nedavne nerede koji su se desili u Vašingtonu za vrame prebrojavanja glasova u Kapitol Hilu.

Foto: tiktok.com/printscreen

Foto: Ilustracija

Ispred same zgrade okupio se veliki broj pristalica Donalda Trampa koji su pokušali nasilno da uđu u Kapitol Hil ne birajući sredstva.

Naizgled miran protest pretvorio se bukvalno u rat. Povređenih ima na stotine, a pet osoba je izgubilo život među kojima i jedan policajac.

Tramp je izveo vojsku na ulice, proglasio policijski čas. Bajden sa druge strane demonstrante nazvao teroristima.

Izgleda da demonstranti nisu na protest došli samo sa parolama i državnim zastavama već su doslovce imali nameru da izvrše državni udar a to dokazuje i jedan od snimaka na kome se vidi sukob policije i nekoliko simpatizare politike koju vodi Donald Tramp samo što nije došao do krvi prolicća. 

U snimku koji kruži internetom vidi se kako policija pokušava da se suprostavi demonstrantu koji kod sebe ima suzavac, da bi potom izvukao "Rambo nož". Na svu sreću niko nije stradao.