SMEŠTAJU PORAZ TRAMPU: Društvene mreže rade za Bajdena


IZVOR: Republika - 10.10.2020 | 21:30


Nepuna 24 sata nakon povratka iz bolnice, predsednik Donald Tramp vratio se na društvene mreže umanjujući opasnost od koronavirusa.

Foto: Tanjug/AP

Donald Tramp

- Predstoji sezona gripa! Mnogi ljudi svake godine, ponekad i preko 100 000, i uprkos vakcini, umru od gripa. Hoćemo li zatvoriti našu zemlju? Ne, naučili smo da živimo s tim, baš kao što učimo da živimo sa Covidom, koji je, u većini slučajeva, daleko manje smrtonosan!!! – pisalo je na Trampovoj Facebook stranici u utorak.

I uz sve preduzete mere i lockdown, Sjedinjene Države imaju više od 210.000 smrtnih slučajeva od COVID-19 za samo šest meseci. Bez karantina i socijalnog udaljavanja, ti bi brojevi nesumnjivo bili mnogo veći. Takođe, protiv Covida-19 ne postoji vakcina. Tvrdnja predsednika Trampa je opasna dezinformacija – i čini se da se Facebook slaže.

- Uklanjamo netačne informacije o ozbiljnosti COVID-19 i zbog toga smo uklonili ovu objavu - rekao je portparol Facebook-a za Mashable.

 
$bp("Brid_02348295", {"id":"23088","width":"16","height":"9","carousel":"237"});

Twitter nije uklonio istu poruku. Umesto toga, objava je hajdovana na timeline-u korisnika, ali je i dalje dostupna klikom na “View.” Twitter ga je takođe označio upozorenjem koje glasi:

 

- Ovaj tweet prekršio je Twitter pravila o širenju obmanjujućih i potencijalno štetnih informacija povezanih sa COVID-19. Međutim, Twitter je utvrdio da je možda u interesu javnosti da tweet ostane dostupan.