ZEMAN PONOVO NANIŠANIO NOVINARE


IZVOR: blic.rs - 20.10.2017 | 21:55


Predsednik Češke Miloš Zeman, poznat po tome da ne podnosi novinare, pohvalio se danas i pokazao im najnoviji poklon koji je dobio tokom obilaska zapadne Češke - drvenu pušku sa napisom "na novinare" sa šaržerom u vidu flaše Zemanovog omiljenog likera.

Foto: youtube.com/Zdenek Chytra

Ne podnosi predstavnike sedme sile: Miloš Zeman

- Neću da provociram, ali bih da se pohvalim šta sam dobio u Nepomuku. Ovo je automat. A pogledajte, na njemu je napis 'na novinare'. Tako da možete polako da počnete da se povlačite jer ne umem da pucam. Ne plašite se, originalni šaržer napravljen je od flaše beherovke - rekao je Zeman na završnoj konferenciji za novinare tokom obilaska zapadne Češke.

Ovo nije prvi put da Zeman nišani na novinare, a u jednoj od poseta češkim vojnim bazama nišanio je na njih i pravim vatrenim oružjem.

Pre 10 dana Zeman je u Savetu Evrope šokirao svojim zahtevom obezbeđenju i zvaničnicima u pratnji da sklone snimatelja češke televizije koji je na korektnoj udaljenosti radio svoj posao i snimao posetu Strazburu, jer će ga u suprotnom ubiti.

Zemanov portparol Jirži Ovčaček pravdao je takvu reakciju predsednika time što češki javni tv servis vreba kada će predsednik, koji zbog dijabetesa ima probleme s nervima na nogama i teško se kreće, ponovo posrnuti, da to objavi i pripiše Zemanovoj neskrivenoj strasti prema alkoholu, posebno likeru Beherovka, koga se po sopstvenom priznanju ne odriče ni posle upozorenja lekara.

Svet je obišla i njegova neslana šala ovog maja u Pekingu, kada je pogrešno verujući da ga niko ne čuje kazao predsedniku Rusije Vladimiru Putinu da u sali za konferencije ima suviše novinara i da bi ih trebalo likvidirati, na šta mu je Putin, kako su snimili ruski mediji, odgovorio da novinari ne smeju da se likvidiraju, ali da bi moglo da ih bude manje na događaju.