ŠOKANTO OTKRIĆE: Omiljeni dečiji junak je GEJ!


IZVOR: Republika - 16.06.2020 | 05:53


Javnost sumnja da je crtani junak Suđer Bob Kockalone, koji je izuzetno popularan među najmlađom publikom, kreiran kao gej karakter.

Foto: youtube.com/Sundjer Bob Kockalone

Foto: Ilustracija

Nickelodeon je na svom Tviter profilu objavio fotografiju troje likova koji se pojavljuju u serijama emitovanim na njihovom kanalu i napisao kako slave mesec ponosa sa LGBTQ+ zajednicom.

Ono što je zbunilo ljude jeste to što je jedan od likova na fotografijama i Sunđer Bob i korisnici Tvitera su zaključili da nam ovaj kanal poručuje da je taj crtani junak gej, na šta se sumnjalo još od početka emitovanja 1999. godine.

Na ove sumnje odgovarao je i Stiven Hilenburg, kreator Sunđer Boba koji je jednom prilikom izjavio da je njegov crtani junak aseksualan:

- Mi nikada ovom liku nismo namenili ulogu gej osobe, smatram ga aseksualnim. Ono što mi želimo jeste da zabavimo publiku i ovakve priče nemaju veze sa serijom - rekao je on u izjavi za Rojters.

Ovaj ispad produkcijske kuće Nickelodeon javlja se u trenutku grupa Q-Anon razbija subliminalne pedofilske poruke u crtanim filmovima za decu što baca dodatnu sumnju na to da Sunđer Bob nema seksualnu opredeljenost.