Supruga policajca koji je ubio Džordža Flojda, podnela papire za razvod braka


IZVOR: klix.ba, republika.rs - 02.06.2020 | 20:34


Keli Čauvin supruga bivšeg policajca Mineapolisa Dereka Čauvina, koji je optužen za ubistvo Džordža Flojda tokom nasilnog privođenja, šokirana činom svoga supruga, podnela je zahtev za razvod braka.

Foto: youtube.com/CrystalClues/printscreen

Keli i Derek Čauvin

Tri dana nakon ubistva Keli je napustila supruga, kojeg je upoznala dok je radila kao radiolog u bolnici. Venčali su se 2010. godine, a za nekoliko dana trebali su da slave deset godina braka. Pre njega Keli je bila u braku s Kujayom Xiongom, s kojim ima dva odrasla sina.

Tri godine je živela u kampu za izbeglice, a u Ameriku je stigla dok je još bila dete, gde je i naučila da priča engleski jezik. Prie dve godine takmičila se na izboru za Miss Minesote, gde je i pobedila. Ubrzo nakon toga otišla je u Las Vegas i učestvovala u izboru za Miss Sjedinjenih Američkih Država, no ta nagrada ipak nije otišla u njene ruke, piše ABC News.

Bila je misica i ima diplomu iz radiologije, a 13 godina radila je u bolnici u Mineapolisu. Poslednji posao bio joj je u agenciji za nekretnine, dok je trenutno nezaposlena.

Podsetimo, Čauvin je kolenom gnječio Flojdov vrat osam minuta i 46 sekundi. Od trenutka kad je Flojd prestao da reaguje, Derek ga je gnječio još dva minuta i 53 sekunde. Optužen je za ubistvo trećeg stepena i ubistvo bez predumišljaja i za to je u Minesoti predviđena kazna zatvora do 25 godina.