Putin o pokušaju nametanja krivice Rusiji: SSSR i nacistička Nemačka ne mogu u isti koš!


IZVOR: Tanjug - 08.05.2020 | 15:33


Predsednik Rusije Vladimir Putin smatra da neki pokušavaju da nametnu Rusiji lažni osećaj krivice tvrdeći da je Sovjetski Savez navodno odgovoran za početak Drugog svetskog rata.

Foto: Tanjug/Ap

Vladimir Putin

- Želja da se odgovornost prebaci na nekoga, da se stave Sovjetski Savez i nacisticka Nemacka u isti koš, sigurno je projektovana za dašnji i sutrašnji dan kako bi se Rusija osetila da mora da se izvinjava zbog nečega, kako bi nas stavila u lažni položaj ljudi koji bi trebalo da osećaju krivicu - izjavio je Putin u intervjuu za film Andreja Kondrašova "Rat za pamćenje" na TV kanalu Rosija-1.

Predsednik Rusije je rekao da se ne može oprostiti onima koji su pokušali da ponovo ispišu istoriju i prebace krivicu za Drugi svetski rat na Sovjetski Savez, preneo je TAS S.


- Mi nemamo osećaj krivice i ne možemo ga imati - rekao je Putin.

- Sovjetski Savez je prineo 27 miliona života na oltar pobede. Iz tog razloga, ne može se opraštati onima koji pokušavaju da ponovo ispisuju istoriju - izjavio je ruski lider.

On je istakao da postoji rizik da nacizam ponovo podigne svoju ružnu glavu u današnjem svetu.

- Verujem da postoji rizik od porasta nacizma, ali to nema veze sa pokušajima ponovnog ispisivanja istorije. To uopšte nema nikakve veze sa istorijom - rekao je Putin.