(VIDEO) Patike za koronu! Masovne pljačke prodavnica u SAD


IZVOR: Republika - 30.03.2020 | 11:26


Amerikance uhvatila panika od korone! Marketi se pljačkaju masovno!

Foto: printskrin

Sve popljačkali zbog korone, a ko zna šta bi napravili da im se oduzme jedna državica

Pandemija koronavirusa obuhvatila je ceo svet. Najpre je žarište zaraze bilo u Kini da bi se kasnije proširilo na Evropu napravivši katastrofu u Italiji.

Koronavirus nije zaobišao ni ekonomski najaču državu na svetu i to stvorivši tamo novo žarište zaraze  sa najećim brojem obolelih.

Naime u SAD je preko 140 hiljada ljudi zaraženo koronavirusom, što je visok procenat u odnosu na svetsku populaciju koja broji preko 730 hiljada obolelih.

Ovakva situacija u kombinaciji sa neodgovornom politikom i jednim od najgorih zdravstvenih sistema u svetu izazvala je kod građana paniku.

Panika je dovela građane u situaciu da organizuju masovne pljačke prodavnica, uzimajući tako ono što im treba kao i ono što im nije potrebno.

Si-en-en je objavio snimak na kojem se mogu videti organizovane masovne pljačke u saveznim državama Kaliforniji, Virdžiniji i Njujorku.

Podsetimo, prilikom jednostranog proglašenja nezavisnosti Kosova 2008. godine, prilikom protesta zbog tog čina u Beogradu su organizovani protesti, i tokom tog skupa opljačkano je nekoliko prodavnica.

Tada je svet obišla slika na kojoj su prikazane dve devojke koje su ukrale patike iz jedne radnje, a sve sa podrugljivim naslovom "patike za Kosovo". Tada su zapadni mediji po ko zna koji put iskoristili ovaj detalj kako bi Srbiju prikazali kao primitivnu i pljačkašku zemlju.

Ako se uporede ovi snimci iz američkih država sa snimcima sa protesta protiv proglašenja nezavisnosti Kosva iz 2008. godine, može se lako uvideti sva licemernost "zapada" prema drugima.