Blumberg: Tramp će "pojesti" rivale iz Demokratske stranke


IZVOR: Tanjug, Republika - 06.12.2019 | 23:30 >> 23:44


Predsednički kandidat Demokratske stranke Majkl Blumberg izjavio je danas da će američki predsednik Donald Tramp lako pobediti bilo kog rivala iz demokratske Bele kuće na izborima sledeće godine, otvoreno izjavljujući: "Donald Tramp će ih "pojesti".

Foto: Tanjug/AP

Majkl Blumberg

Blumberg (77), medijski moćnik, milijarder i bivši gradonačelnik Njujorka, prošlog meseca se uključio u predizbornu trku, preneo je Rojters. On je privatno omalovažavao svoje demokratske predsedničke rivale, ali ovo je bio prvi put da je bio toliko kritičan prema njima u javnosti.

U intervjuu za CBS "Ovo jutro", Blumberg je rekao: "Gledao sam kako naša nacionalna vlada postaje sve gora, kako se ponaša u inostranstvu i u zemlji, na čelu sa našim predsednikom" i dodao da je rekao 2016. da je Tramp pogrešna osoba za posao predsednika, da nema temperament, etiku i intelekt za taj posao. Blumberg je naveo da je nije želeo još četiri godine toga, ali da je pomislio, kada je pogledao druge kandidate, Donald Tramp će ih pojesti.

Blumberg i još 14 drugih demokrata se takmiče da to postanu kandidati demokrata koji će odmeriti snage sa republikanskim predsednikom Trampom na izborima u novembru.