Šok u Severnoj Koreji! Kim prekršio pravilo zbog kog inače kažnjava druge


IZVOR: E. S. T. - 12.07.2019 | 20:36


Severnokorejski lider Kim Džong Un zadremao je na obeležavanju 25 godina od smrti svog dede Kim Il Sunga iako za takvo nepoštovanje nekog javnog događaja u najzatvorenijoj zemlji sveta lete glave.

Kim se, inače, sedeći izdvojen od svih na centralnoj poziciji i okružen masom ljudi borio iz sve snage da ostane budan, ali mu to nije pošlo za rukom. U jednom trenutku se čak činilo kao da mu je glava pala i da ga je san konačno savladao. Podsetimo, lider Severne Koreje je u maju 2015. navodno naredio pogubljenje ministra odbrane Hjon Jong Čola pošto je primetio da je on zadremao na jednom zvaničnom događaju. Hjon je kažnjen i jer nije po pravilu tapšao, budući da je u Severnoj Koreji dužina aplauza veoma važna.

Severna Koreja donela je novi ustav, u kom je Džong Un zvanično postao šef države i dobio novu titulu - vrhovni predstavnik korejskog naroda

Interesantno je da je Severna Koreja u petak donela novi ustav, u kom je Kim Džong Un zvanično imenovan za šefa države i glavnog vojnog komandanta u objedinjenoj tituli vrhovnog predstavnika korejskog naroda. U prethodnom ustavu Kim je bio označen samo kao vrhovni lider, koji komanduje svim vojnim snagama te zemlje. Veruje se da je novi ustav donesen i radi revidiranja odnosa Pjongjanga sa SAD.