Tramp brutalno iskren: Prihvatio bih podatke stranaca o svojim protivnicima


IZVOR: Tanjug - 13.06.2019 | 18:43


Američki predsednik Donald Tramp izjavio je danas da je spreman da sasluša stranu vladu ili osobu, koji bi mogli da mu ponude negativne informacije o njegovim političkim protivnicima na predsedničkim izborima 2020.

Foto: Tanjug/AP

Donald Tramp

- Nema ničeg pogrešnog u tome. To nije mešanje. Oni imaju informacije, i ja mislim da bih ih uzeo. Ako bih mislio da nešto nije u redu, možda bih obavestio FBI - rekao je Tramp u intervjuu televiziji Ej-Bi-Si.

Trampova izjava usledila je manje od tri meseca nakon objavljivanja izveštaja specijalnog tužioca Roberta Malera, u kojem se navodi da se Rusija mešala u americke predsedničke izbore 2016. godine da bi pomogla Trampu da porazi demokratsku kandidatkinju Hilari Klinton, primećuje Glas Amerike.

Na najnoviju izjavu predsednika oštro su reagovali demokratski članovi Kongresa i predsednički kandidati, ali je i jedan od vodećih Trampovih saveznika na Kapitol hilu, republikanski senator Lindzi Grejem.

 

 

- Mislim da je to greška - rekao je Grejem i, istovremeno, optužio demokrate da su od stranaca dobijale negativne informacije o političkim protivnicima.

Predsedavajuća Predstavničkog doma Nensi Pelosi ocenila je da Trampova izjava pokazuje da američki predsednik ne zna šta je ispravno a šta pogrešno, dok su pojedini demokratski kandidati ponovo zatražili da se pokrene proces Trampovog opoziva.

Tramp je na Tviteru odbacio kritike, navodeći da sa stranim vladama razgovara svakodnevno.

- Da li bi odmah trebalo da obavestim FBI-aj o tim pozivima i sastancima. Smešno - naveo je Tramp na svom nalogu na Tviteru.