Kim ispalio projektil i prestravio Japance: RAZLOG JE NEVEROVATAN!


IZVOR: Tanjug,Republika - 29.08.2017 | 07:37


Lider Severne Koreje Kim Džong Un dobio je treće dete, javila je danas agencija AFP, pozivajući se na južnokorejske izvore.

Foto: Tanjug/AP

Prva dama Severne Koreje Ri Sol se neko vreme nije pojavljivala u javnosti

Francuska agencija napominje da se prva dama Severne Koreje Ri Sol Ju nekoliko meseci nije pojavljivala u javnosti.

Ona se porodila u februaru, objavila je agencija Jonhap, pozivajući se na poslanike Južne Koreje koje je o tome obavestila Nacionalna obaveštajna služba. Ri je prošle godine nestala iz javnosti, što je pokrenulo spekulacije da je trudna.

Vest da je Kim treći put postao otac objavljena je u vreme kada je Severna Koreja ispalila novu balističku raketu koja je preletela preko severnog Japana i pala u vode Tihog okeana kod ostrva Hokaido.

Prema ranijim obaveštajnim izveštajima iz Seula, Ri se udala za Kima 2009. godine, a sledeće je rodila prvo dete. Drugo dete im se rodilo 2012.

Kim je treća generacija dinastije koja vlada Severnom Korejom, ali se malo toga zna o "prvoj porodici". Bivši NBA košarkaš Denis Rodman jedini je izvor informacija o drugom detetu Kim Džong Una - devojčici Džu-Ae. On je o tome govorio posle posete Severnoj Koreji 2013. godine. Kima je opisao kao "dobrog oca" koji ima "dobru porodicu".

AFP napominje da se i malo zna o privatnom životu Kima - čak i tačan datum rođenja i datum venčanja. Južnokorejski obaveštajni podaci pokazuju da Ri dolazi iz jedne obične porodice, da joj je otac fakultetski obrazovan, a majka doktor. Ona je bila u Južnoj Koreji 2005. godine kao čirlidersica, na atletskom šampionatu.