(UZNEMIRUJUĆI VIDEO) Linč indijskog pilota: Meštani ga nemilosrdno tuku, a onda se pojavljuje vojnik


IZVOR: blic.rs, Republika - 27.02.2019 | 17:47


Objavljeni su novi snimci koji navodno pokazuju indijskog pilota koga su zarobili pakistanski vojnici nakon što su pogodili njegov avion. Iako su Pakistanci u prvim izveštajima tvrdili da su zarobili dva indijska pilota, portparol pakistanskih oružanih snaga, general Asif Ghafur objavio je kako je uhapšen samo jedan pilot, zapovednik Abinandan Vartaman.

Foto: youtube.com/Zaid Hamid

Pao im šaka: Abinandan Vartaman

Na Tviteru se pojavilo nekoliko video zapisa na kojima je prikazan Abinandan Vartaman. Na jednom tvrdi kako su Pakistanci "gospoda" koja ga tretiraju dobro kao i da je "impresioniran pakistanskom vojskom".

Ljudima koji ga drže u zatočeništvu dao je svoj serijski broj 27981, potvrdio da je pilot borbenog aviona, ali i odbio da da više informacija o sebi.

Iako portparol pakistanske vojske tvrdi kako sa zarobljenim Indijcem postupaju u skladu s pravilima, na jednom od snimaka koji kruže Tviterom vidi se kako ga civili koji su ga uhvatili udarali i rukama i nogama, prenosi "Jutarnji list".

Na video zapisu vidi se kako indijskog pilota vuku kroz vodu i nemilosrdno mlate, a jedan od korisnika te društvene mreže napisao je kako je Indijac ustvari imao sreće i da ga je od sigurnog linča spasila - pakistanska vojska.

 

 

S druge strane pojavile su se i slike na kojima izgleda kao da pakistanska vojska paradira sa njim ulicom kao sa trofejem.

Na prvom objavljenom snimku oko zarobljenog pilota, koji ima povez preko očiju i glava mu je krvava, vide se muškarci u maskirnim uniformama.


Pakistan je ranije danas potvrdio da je izveo vazdušne udare na deo Kašmira, koji je pod kontrolom Indije i oborio dva indijska borbena aviona. Ubrzo nakon toga indijski mediji su preneli da je oboren pakistanski F-16.

Indija je danas saopštila da očekuje momentalno vraćanje svog pilota, za koga Pakistan tvrdi da je u njihovom zarobljeništvu.

Iz Indijskog ministarstva spoljnih poslova savetuju Pakistanu da osiguraju bezbednost pripadniku indijskih vojnih snaga, poručio je AP.