Todorić pred sudom: Tajkun izneo odbranu, ali nije odgovarao na pitanja


IZVOR: Tanjug - 14.11.2018 | 19:15


Bivši vlasnik kompanije "Agrokor" Ivica Todorić više od tri sata je iznosio odbranu pred tužiocima zagrebačkog Županijskog državnog tužilaštva, ali nije odgovarao na pitanja, izjavili su njegovi advokati.

Foto: Tanjug/S. Vukadin

Ivica Todorić

- Iznosio je odbranu vrlo iscrpno i nije odgovarano na pitanja, s obzirom na to da nema uslova za pripremu za predmet imajući u vidu uslove koje ima u istražnom zatvoru, ali je izneo sve što smatra bitnim - rekla je Todorićeva advokatica Jadranka Sokolović, prenosi hrvatski N1.

Ona je dodala da se Todorićev iskaz odnosio samo na "Agrokor", zbog kojeg je i naloženo njegovo izručenje iz Engleske, napomenuvši da u vezi sa "Neksus fondom" nije izručen, te da akvokati traže da se taj postupak sprovede u skladu sa zakonom. 

- Oni moraju da traže dozvolu engleskog suda za procesuiranje - rekla je Sokolović, dodajući da je ispitivanje Todorića završeno. 

Advokat Čedo Prodanović izjavio je da je suština Todorićeve odbrane davanje jednog konteksta i pokušaj objašnjenja situacije vezane za sistem rada "Agrokora", kao i demantovanje navoda optužbe.

- To se tek može znati kada se sagleda poslovanje ''Agrokora'' u celosti, a ne izvođenje iz konteksta pojedinih delova - rekao je Prodanović.