AMFILOHIJE: SATANSKE SILE spremaju otimanje crkvene imovine U CRNOJ GORI


IZVOR: Republika - 21.09.2018 | 13:42


Mitropolit Crnogorsko primorski Srpske pravoslavne crkve Amfilohije izjavio je da nije bilo Rusije ne bi bilo ni Crne Gore kao i da "satanske sile" spremaju otimanje crkvene imovine u Crnoj Gori.

Foto: Telegraf/D. KADIĆ

Amfilohije

- Uloga ruskog carstva u stvaranju Crne Gore bila je ogromna u svakom pogledu. Tu nije reč samo o materijalnoj pomoći već i političkom pokroviteljstvu. Da nije bilo Rusije ne bi bilo Crne Gore Petrovića i Crne Gore uopšte - izjavio je Amfilohije.

On je u intervjuu za Raša bijond (Russia Beyond) kazao da je zato bezumna politika sankcija Rusiji od strane crnogorskih vlasti u prvom redu izdajnička prema Crnoj Gori.

On je dodao da "naš narod Rusiju naziva majkom", objavljeno je na sajtu Mitropolije, a prenose agencije.

- Ona je bila i ostala jedna od najznačajnijih pravoslavnih zemalja. Nakon pada Istočnoromejskog carstva (Vizantije) Rusija je spasila pravoslavni istok. Rusija je posle ubistva cara Nikolaja i njegove porodice prošla kroz strašno sovjetsko raspeće, ali je ipak uspela da sačuva svoju dušu i svoju pravoslavnu crkvu - kazao je on.

Kako je dodao, "satanske sile su krenule na pravoslavnu crkvu, jedinu instituciju koju nisu uspeli da razore ni Hitler, ni Musolini, ni boljševici, ni titoisti"

- Sa jedne strane raspiruju raskol u Ukrajini, a u Crnoj Gori spremaju otimanje crkvene imovine - rekao je on.