Herceg Novi dobija TRI NOVE PLAŽE!


IZVOR: Tanjug - 02.06.2018 | 09:47


Vlada je dala saglasnost JP Morsko dobro da objavi javni poziv za zakup obale za izgradnju novih kupališta, koju je usvojio upravni odbor tog preduzeća.

Foto: Republika

Herceg Novi dobija čak tri nove plaže

U Herceg Novom nova kupališta planirana su na Toploj, Savini i u Baošićima.

Na Toploj je reč o zakupu obale i betonske plaže zapadno od Škvera, u dužini od 115 metara, površine 1.650 metara kvadratnih. Plansko rešenje lokacije je određeno Prostornim planom područja posebne namjene za morsko dobro – Sektor 3 "Topla-Herceg Novi-Savina".

Izgradnja i uređenje kupališta se obavlja  prema Urbanističko tehničkim uslovima od 16. februara prošle godine, koje je izdao Sekretarijat za prostorno planiranje.

Na Savini je planirana delom izgrađena obala i plaža u dužini od 86 metara, površine 1.190 metara kvadratnih. UT uslovi izdati su u januaru prošle godine. U naselju Baošići predviđen je zakup obale i izgradnja plaže u dužini od 36,70 metara, površine 220 metara kvadratnih, u skladu sa UT uslovima izdatim od opštinskog sekretarijata u martu 2017.

Plaže na Toploj i Savini daju se u zakup na period maksimalno 15 godina a u Baošićima 10 godina.

U Tivtu, na lokaciji Kalardovo, od Aerodroma prema Ostrvu cvijeća u dužini od 210 metara, površine 2.400 metara kvadratnih.