ĐUKANOVIĆ: Pobediće "svetla majska zora"! BOJANIĆ: Da Đukanović bude prošlost


IZVOR: Tanjug - 12.04.2018 | 21:07


Kandidat vladajuće DPS, Milo Ðukanović, poručio je večeras da će, kako je uveren, njegova pobeda na izborima za predsednika Crne Gore, u nedelju 15. aprila, biti trijumf velikih postignuća.

Foto: Tanjug

Milo Đuaknović

- Srećna nam predsednička pobeda u nedelju. Još jednom će pobediti svetla majska zora i naša evropska Crna Gora - rekao je Ðukanović na konvenciji u Sportskom centru "Morača" u Podgorici.

On je birače pozvao da kažu "da" Crnoj Gori koja je za, kako je rekao, samo 20 godina "premostila jedan vijek", navodi se u saopšenju DPS-a dostavljenom Tanjugu.

- Svih ovih velikih, istorijskih crnogorskih godina, tako i najvećih ljudskih i crnogorskih izazova, bili smo nepokolebljivo zajedno, kao bedem ujedno i jedno - ponosna i nepobediva Crna Gora. Zato ni nećemo stati na pola puta - rekao je Ðukanović, inače, bivši premijer u više mandata.

Ðukanović je poručio i da nema vraćanja, kako je rekao, "balkanskim krvavim tmušama" iz kojih je, koliko juče, Crna Gora ponosno iznela i razborito digla glavu.

- Večeras ovde, u ovom iskrenom mnoštvu, u međunacionalnoj sprezi i solidarnosti; svešću o obnovljenoj državnoj nezavisnosti Crne Gore; prvi put u istoriji osiguranoj egzistenciji i budućnosti crnogorske države, okrenuti vrednostima kojima se legitimišemo članstvom u NATO savezu i našom pristupnicom porodici zemalja EU - mi kažemo: nema ILI- ILI! - poručio je on.


Uveren u pobedu u prvom krugu, Ðukanović je kazao da će odbraniiti Crnu Goru uprkos, kako je rekao, "razrokim horizontima na političkoj sceni".

- Danas pozivam onu drugu, manjinsku Crnu Goru, pozivam opoziciju da se okane uloge ''trojanskog konja'' i posveti se Crnoj Gori. Crna Gora je vaša koliko i svih nas - rekao je.

Foto: youtube.com/Titogradjanin

Mladen Bojanić

Bojanić: Da Ðukanović bude politička prošlost

Predsednički kandidat većeg dela opozicije, Mladen Bojanić, pozvao je večeras građane da glasaju za njega i pomognu mu da, kako je rekao, Mila Ðukanovića pošalje u političku prošlost.

Bojanić je završnoj konvenciji uoči predsedničkih izbora u nedelju, poručio je da mu je cilj da u Crnoj Gori institucije budu slobodne I da se uvede vladavina prava.

- Kada to završmo uvešćemo tržišnu privredu zasnovanu na konkurenciji a ne na rođačkim vezama i partijskim knjižicama, ne na veštačkim monopolima, tržišnu ekonomiu u kojoj će znanje, rad, trud, neki novi proizvod biti mera vašeg uspeha, u kojoj ćete moći za sebe i svoju porodicu da obezbedite normalan i pristojan život, dostojan čoveka i vremena u kojem živimo a ne da preživljavate za dva evra - naveo je Bojanić.

Kao predsednik države biće, kaže, prvi među jednakima. 

Brinuće, istakao je, o svakom pojedincu i uticaće na menjanje ekonomske politike u Crnoj Gori, a i mladi će biti u fokusu njegove pažnje.

- Svaki pojedinac koji je doživio neku nepravdu imaće u meni zaštitnika. Neće biti potrebe da se ide za Strazbur. Ja ću biti Strazbur - kazao je Bojanić.

On je građane pozvao da mu, kako je rekao, pomognu da pošalje Ðukanovića u političku prošlost.

Mladima će, obećao je, obezbediti da se stručno usavršavaju u zemljama EU u dobrim kompanijama, a potom da se vrate I prenesu znanja.

Obećao je i da će kao predsednik koristiti sva svoja ovlašćenja kako bi uticao na vladu da menja ekonomsku politiku.

- Trenutna ekonomska politika je samo u korist male grupe pojedinaca. Uticaću na vladu da menja trenutnu ekonomsku politiku - kazao je Bojanić.