ŠIPTARSKI LOBISTA optužio Moskvu da želi SUKOB NA BALKANU!


IZVOR: informer.rs - 14.03.2018 | 21:20


Američki stručnjak za Balkan, poznati albanski lobista Danijel Server poručio je da Rusija nije odustala od ambicije da unese konfuziju, pa čak dovede i do sukoba na Balkanu!

Foto: youtube.com/ Dejan Lucic

Danijel Server

Server je u intervjuu za podgoričku 'Pobjedu' ocenio da Moskva nikada neće odustati, pre svega, od Crne Gore, ali i čitavog regiona.

- Ruski marifetluci su ponekad vrlo efikasni. Moskva je dala Podgorici i mnogim drugim glavnim gradovima regiona dobre razloge da budu privrženiji NATO paktu, a ne Rusiji, koja je uostalom regionalna sila kojoj opada moć... Rusija regionu može da ponudi samo destabilizaciju, tako da će nastaviti da destabilizuje Crnu Goru. Članstvo ove države u Alijansi je u tome neće zaustaviti. Uostalom, zašto bi stali, Balkan je za njih strateški važno područje. Moskva nije odustala od ambicije da unese konfuziju, pa čak i sukobe na Balkanu... - ocenio je Server, očigledno prenoseći poruku da SAD i te kako strepe od ruskog uticaja u Srbiji i okolini.


Server, inače profesor na američkom univerzitetu "Džon Hopkins", kritikovao je i premijera lažne države Kosovo Ramuša Haradinaja, opisujući ga kao čoveka s previše potrebe za trivijalnošću, a premalo hrabrosti.