DODIK: Za lošu atmosferu krivi Hrvati, Vučiću želim svu sreću u Zagrebu


IZVOR: Republika - 11.02.2018 | 18:07


Predsednik Republike Srpske (RS) Milorad Dodik izjavio je u nedjelju kako srpski predsednik Aleksandar Vučić ima pravo govoriti u ime svih Srba i poželeo mu sreću tokom posete Hrvatskoj koju smatra krivom za lošu atmosferu uoči njegovog dolaska.

Foto: Tanjug

Milorad Dodik

- Želim uspeh Vučiću u razgovorima. On je pozvan da svojim kredibilitetom predstavlja ne samo Srbiju, nego i da razgovara o svim pitanjima između Srba i Hrvata - rekao je Dodik.

On je ocenio je kako se u Hrvatskoj uoči Vučićevog dolaska stvara atmosfera koja "nije primerena" i to zbog značaja koji srpski predsednik ima u regionalnim okvirima.

- Vučićevu posetu Hrvatskoj treba iskoristiti kao novu priliku za stvaranje sigurnih i dobrih odnosa koji bi garantovali sigurnost i mir za oba naroda i "sve tri države" - rekao je Dodik, aludirajući na Hrvatsku, Srbiju i RS koji nije država, nego srpki entitet u okvirima države BiH.

- Srbi imaju dve države - Srbiju i RS, Hrvati imaju Hrvatsku i to je novi istorijski kontekst koji je doneo raspad bivše Jugoslavije - zaključio je Dodik.