STIGLI REZULTATI ISTRAGE! Ubicu sa Cetinja usmrtio metak policajca


IZVOR: Republika - 29.12.2022 | 15:36


Prvi metak koji je pogodio masovnog ubicu Vuka Borilovića ispaljen je iz policijskog pištolja, saopštilo je Više državno tužilaštvo.

Foto: Foto- Ilustracija: republika.rs,Shutterstock, Tanjug/AP
STIGLI REZULTATI ISTRAGE! Ubicu sa Cetinja usmrtio metak policajca

Oni su ocijenili da je policajac zakonito i u skladu sa Zakonom u unutrašnjim poslovima upotrijebio vatreno oružje i nanio smrtonosnu povredu Vuku Boriloviću.

Borilović je 12. avgusta na Cetinju ubio 10 komšija od kojih je dvoje dece i teško ranio još šest osoba, nakon čega je ubijen, prenose crnogorske Vijesti.

Foto: Facebook

Vuk Borilović

 

Tužilaštvo nije utvrdilo ko je ispalio još četiri projektila u Borilovića.

Tokom kravave drame u kojoj je ubio i dvoje maloletne dece, Borilović je iz lovačke puške nasumično pucao u komšije, ekipu Hitne medicinske pomoći, pripadnike policije i prolaznike.

U ubilačkom pohodu Borilovića živote su izgubili osmogodišnji M. njegov tri godine stariji brat M. i njihova majka Nataša Martinović (35).

I porodica Drecun sahranila je tri žrtve komšije Borilovića - Rajka Drecuna (56) i njegove roditelje Danicu (74) i Dimitrija (81).

Među nedužnim žrtvama su i tridesetsedmogodišnji Milan Mitrović, kum ubijenih Martinovića, i Goran Đurišić (54) - Borilovićev ujak, ubijen dok je pokušavao da ga urazumi.

Borilović je ubio i još dve komšinice, sestre Aleksandru (52) i Milu Radunović (50).

Pre nego je onesposobljen da kroz naselje u kom je živeo seje smrt, ranio je još pet komšija - Aleksandra Drecuna, Slavicu Zvicer, Filipa Đurkovića, Milevu Ramadanović i Darinku Čelebić, kao i policajca Ljubišu Maksimovića koji je pokušavao da ga savlada.