ŽENA MILA ĐUKANOVIĆA POD ISTRAGOM AGENCIJE ZA SPREČAVANJE KORUPCIJE! Skupocena garderoba i stil života ne poklapaju se sa prijavljenim prihodima!


IZVOR: Republika - 04.12.2022 | 08:19


Crnogorska Agencija za sprečavanje korupcije sprovodi postupke protiv deset funkcionera jer je utvrđeno da im se životni stil ne poklapa sa prihodima.

Foto: printscreen
ŽENA MILA ĐUKANOVIĆA POD ISTRAGOM AGENCIJE ZA SPREČAVANJE KORUPCIJE! Skupocena garderoba i stil života ne poklapaju se sa prijavljenim prihodima!

Prema pisanju podgoričkog "Dana", Agencija sprovodi upravni postupak i o tome otkud predsedniku države Milu Đukanoviću skupoceni satovi, koji prema nekim procenama vrede i više od milion evra. Iz te institucije, kojom rukovodi Jelena Perović, najavljuju još jedan postupak u vezi sa porodicom Đukanović – pod lupom će biti supruga predsednika Lidija Đukanović i njen skupoceni stajling.

Foto: youtube.com/ Predsjednik Crne Gore

Lidija Đukanović

Agencija za sprečavanje korupcije je do sada u svakom postupku koji je pokrenula, a koji se ticao porodice Đukanović, utvrdila da kršenja zakona nije bilo. 

Iz Agencije su, prema pisanju Dana, šturo odgovorili u kojoj je fazi pokrenuti postupak koji se odnosi na satove predsednika države Mila Đukanovića i na pitanje da li su kontaktirali s kompanijama koje proizvode satove viđene na njegovoj ruci kako bi utvrdili njihovu vrednost.

Foto: Printscreen

Lidija Đukanović haljina

- Postupak je u toku, zbog čega, u skladu sa Zakonom o sprečavanju korupcije, nijesmo u mogućnosti da vam u ovoj fazi ponudimo više informacija. Po okončanju postupka, Agencija za sprečavanje korupcije će odluku učiniti javno dostupnom - kažu u ASK.

Predsednikova supruga Lidija Đukanović često je fotografisana u odevnim kombinacijama koje premašuju njenu i platu njenog supruga, koje su zvanično prijavljene.

Foto: youtube.com/Predsjednik Crne Gore

Lidija Đukanović

Poslednji put, Lidija Đukanović je slikana na protestu "Ima nas" ispred Skupštine, gde je, prema pisanju medija koji su analizirali njen stajling i sajtove sa markiranom garderobom, imala prsluk i džemper, koji su koštali navodno 4.300 evra.

ASK smo pitali da li će se u odnosu na ove okolnosti pokrenuti ispitni postupak zbog nepoklapanja životnog stila i prijavljenih prihoda.

- Agencija za sprečavanje korupcije će, u okviru svojih nadležnosti propisanih zakonom, provjeriti vaše navode - uveravaju u ASK.

Prošle godine supruga Mila Đukanovića je na Pariskom mirovnom forumu odabrala skupu odeću - odlučila se za haljinu brenda "Valentino", koja košta 3.500 evra.

Prva dama Crne Gore je i nedavno na sebi imala haljinu marke "Emilija Viksted", koja je na pojedinim sajtovima dostizala cenu od oko 3.000 evra. Ona se u društvu supruga pojavila na kraljevskoj gala večeri u Madridu, koju je organizovao princ Filip Šesti.

Lidija Đukanović je, prema pisanju Dana, poznata i kao ljubiteljka skupih torbi, pa se tog puta odlučila za "Diorovu". Slična torba u crnoj boji košta, kako je objavljeno, 4.100 evra.  

Podsetimo, Republika je i ranije pisala o skupocenom ukusu supruge Mila Đukanovića. Naime, nedavno je predsednik Slobodne Crne Gore Vladislav Dajković objavio fotografiju prve dame Crne Gore u prsluku od 4300 evra