BRUKA, MITROPOLIT NAPRAVIO NOVI SKANDAL: AMFILOHIJE OSVEŠTAO NACISTE


IZVOR: E. S. T. - 19.01.2018 | 18:27


Još jedan skandal vladike SPC Amfilohija, ovoga puta u Podgorici na plivanju za Časni krst! Mitropolit crnogorsko-primorski blagoslovio je učesnike u trci povodom Bogojavljenja, a odmah pored njega stajao je takmičar koji je na svojim grudima imao istetovirane kukaste krstove!

Foto: Tanjug/AP

Dečko ima nacrtan "kukasti krst" na grudima

Da stvar bude gora, mladić je držao tri spojena prsta, koja predstavljaju Oca, Sina i Svetog duha i kose se sa svastikom kao nacističkim simbolom.

Vladika Amfilohije je pre samo 10 dana dospeo u žižu javnosti kada je izjavio da strahuje da predsednik Srbije Aleksandar Vučić vodi politiku izdaje Srbije i Kosmeta.

Inače, cela Srbija tradicionalno je na veliki hrišćanski praznik plivala za bogojavljenski krst! Plivali su mladići i devojke, mladi i stari u Beogradu, Zrenjaninu, Prokuplju, Čačku, Nišu, Svrljigu, Užicu...

U Svilajncu je zaplivao i devetogodišnjak Pavle Đurđević, a kvašenjem osmomesečne bebe u hladnoj Savi kod Sremske Mitrovice roditelji su započeli pripreme svog naslednika za buduće trke. Mama i tata mališana upoznali su se u ledenoj reci pre dve godine plivajući za Časni krst, a potom svoju ljubav krunisali brakom i dobili sina. Na oko šest stepeni u Beogradu se za krst plivalo na Adi Ciganliji, Dorćolu, Surčinu, Grockoj a patrijarh Irinej blagosiljao je plivače na Zemunskom keju!

U ovogodišnjoj bogojavljenskoj trci u Srbiji čak tri žene bile su najbrže - u Vladičinom Hanu, Prokuplju i Zabrežju kod Obrenovca.

POBEDNICI

Foto: ST/N. PANČIĆ

BEOGRAD

Zemunski kej Uroš Radulović (20)

Ada Ciganlija Sava Stanković (21), pripadnik vojne akademije

Foto: Tanjug/AP

SREMSKA MITROVICA Maloletnik najbrži

Do Časnog krsta je ove godine prvi doplivao Mitrovčanin Luka Golubović (17), učenik "Mitrovačke gimnazije". U trci učestvovalo i šest devojaka.

Foto: Promo foto

PROKUPLJE Prva pobeda žene

Takmičenje na Rastovničkom jezeru u Prokuplju bilo je jedinstveno jer je ovo prvi put da žena pobedi. Prva do krsta stigla je Prokupčanka Ivana Roganović (42).

Foto: Promo foto

ČAČAK

Rekordan broj takmičara

Anđelko Kovačević, prošlogodisnji pobednik, i ovog puta je bio najbrži plivač u Zapadnoj Moravi.

Foto: Promo foto

NIŠ

Nikola Đorđević, student elektronike, prvi je stigao do Časnog krsta u niškom bazenu.

Foto: Promo foto

VLASOTINCE

Pobedio učenik prvog razreda

Luka Petković, učenik prvog razreda Mašinske škole, pobedio je na 12. po redu plivanju za Časni krst

Foto: Promo foto

OBRENOVAC

Policajka prva

Marina Ranković, pripadnica beogradske Interventne jedinice, pored 48 muških takmičara na Savi u Zabrežju kod Obrenovca, uspela je da stigne prva do Časnog krsta.

SREMSKA KAMENICA

Aleksa Bobar (18) bio je najbrži u tradicionalnom plivanju u Sremskoj Kamenici. U hladni Dunav ovde je ušla i novinarka Bojana Lalić, koja je došla da uradi prilog o takmičarima, pa je i sama odlučila da zapliva.

Foto: Promo foto

JAGODINA 

Bogojavljenska voda iz vatrogasne cisterne

Meštanima u Jagodini nije bilo dovoljno pet buradi od po 500 litara bogojavljenske vode, pa je stigla i vatrogasna cisterna sa 9.000 litara, koju je sveštenik osveštao. Za dva sata i burad i cisterna su ispraženjni.

Foto: Promo foto

ZRENJANIN

Pala prosidba

Po izlasku iz gradskog jezera Aleksandar Anđelković iz Novog Sada pred brojnim svedocima zaprosio je Jelenu Stuparski. Do krsta je prvi stigao Nenad Živanov.