DRAMA NA NEBU, PUTNIK HTEO DA OTVORI VRATA AVIONA! Vikao "vidimo se u raju" i konzumirao "beli prah", avion prinudno sleteo u Zagreb!


IZVOR: Republika - 19.08.2022 | 08:11


Putnici britanskog TUI-a na letu iz Pafosa za Mančester u ponedeljak, 15. avgusta doživeli su pravu dramu zbog jednog nekontrolisanog putnika.

Foto: Photo by Ashim D’Silva on Unsplash
DRAMA NA NEBU, PUTNIK HTEO DA OTVORI VRATA AVIONA! Vikao "vidimo se u raju" i konzumirao "beli prah", avion prinudno sleteo u Zagreb!

Prvo je avion poleteo sa Kipra sa šest sati zakašnjenja zbog problema sa posadom. Letelica koja ja obavljala ovaj let je avio SmartLint tipa A32, a zbog problematičnog putnika posada je odlučila da prinudno sleti na zagrebački aerodrom, javlja Hrvatska avijacija, a prenosi Indeks.hr.

Putnici su rekli da je čovek usred leta konzumirao beli prah, za koji mnogi veruju da je kokain i da se molio između sedišta na podu kabine. Pre nego što je krenuo ka izlazu u slučaju nužde, vikao je putnicima "vidimo se u raju", a zatim pokušao da otvori vrata dok je avion bio na visini krstarenja.

Nekoliko putnika oborilo je dotičnog na zemlju i sprečilo ga u potencijalno sumanutoj nameri.

Avion je na zagrebački aerodrom sleteo u 1 sat posle ponoći, a putnici su se žalili na organizaciju njihovog dočeka u Zagrebu. Tvrde da ih niko nije dočekao i da su noć proveli na spratu putničkog terminala, bez hrane i pića.

Tek rano sutradan prevezeni su u obližnje hotele, nakon čega su obavešteni da će njihov let za Mančester iz Zagreba poleteti u utorak, 16. avgusta, uveče. Nije bilo druge opcije s obzirom da je posadi isteklo radno vreme.

TUI se izvinio svim putnicima. Pomenuti putnik je pod policijskom pratnjom izveden iz aviona i nije nastavio put ka Mančesteru. U utorak, u 20.30, avion je poleteo iz Zagreba za Mančester, gde su putnici stigli sa otprilike 26 sati zakašnjenja.