KOLINDA GAZI SRPSKE ŽRTVE: Šefica Hrvatske promoviše ustaške čizme


IZVOR: E. S. T. - 15.01.2018 | 21:30


Hrvatska predsednica Kolinda Grabar Kitarović posetila je juče, na godišnjicu međunarodnog priznanja Hrvatske, fabriku "Borovo", koja proizvodi "žute zenge", obuću koju su u ratu nosili hrvatski vojnici dok su ubijali i proterivali Srbe iz Krajine, a koje je ona imala na sebi krajem novembra, kada je obeležen pad Vukovara.

Foto: Facebook.com/ KolindaGrabarKitarovic

- Drago mi je da je nakon kolone sećanja jako puno ljudi u zemlji i inostranstvu prepoznalo vrednost i kvalitet proizvodnje "Borova" - kazala je Kolinda, čija je fotografija sa "žutim zengama" u rukama odmah osvanula na njenoj Fejsbuk stranici.

Dok se hrvatska predsednica razmetala svojim domoljubljem i hvalila kvalitet čizama kojima je zgažen suživot Hrvata i Srba, iz Sarajeva, gde Kitarovićeva dolazi sutra, poručili su joj da je tamo neće dočekati raširenih ruku.

Naime, nevladina organizacija Bošnjački pokret za ravnopravnost naroda najavila je veliki protest u glavnom gradu BiH u blizini hrvatske amabasade, i to pod motom "Ne tuđmanizaciji BiH".

Sarajlije dočekuju gošću iz Zagreba protestom "Ne tuđmanizaciji BiH"

Protest je motivisan "očiglednom namerom vođstva Hrvatske da politiku međudržavnih odnosa sa BiH gradi na principima i ciljevima politike Franje Tuđmana iz razdoblja 1991-1995. godine - navodi se u saopštenju organizatora protesta.

Kolinda treba da se sastane sa članovima Predsedništva BiH prvi put nakon presude za ratne zločine šestorici bivših funkcionera Herceg-Bosne, koja je zbog komentara zvaničnika iz Zagreba izazvala napetost u odnosima dve države.