MLADA UBIJENA NA VENČANJU! Tragedija kakva se ne pamti, metak joj je prošao kroz lobanju i RANIO JOŠ DVA GOSTA! (FOTO)


IZVOR: Republika - 18.07.2022 | 14:10


Stravičan incident odigrao se usred veselja kada je tridesetšestogodišnji rođak mladoženje iz vazdušne puške upucao troje ljudi.

Foto: shutterstock
MLADA UBIJENA NA VENČANJU! Tragedija kakva se ne pamti, metak joj je prošao kroz lobanju i RANIO JOŠ DVA GOSTA! (FOTO)

Mlada Mahvaš Legai (24) iz Irana ubijena je na sopstvenom venčanju kada ju je tokom proslave u glavu pogodio zalutali metak ispaljen iz lovačke puške velike snage koju je nelegalno držao zasad neimenovani mladoženjih rođak. 

Stravična tragedija dogodila se u iranskom Firuzabadu, a prema navodima lokalnih medija, metak je prošao kroz lobanju nesrećne žene i ranio još dva muškarca. 

Kako je naveo portparol policije pukovnik Mehdi Jokar, pucnjava je prijavljena nedugo nakon incidenta, ali je za mladu to već bilo kasno. 

- Primili smo hitan poziv zbog pucnjave u sali za svadbe u gradu Firuzabadu i odmah su poslati policajci - naglasio je on dok mediji navode kako je običaj pucanja iz vatrenog oružja na svadbama u Iranu nezakonit, ali je i dalje uobičajen na Bliskom istoku.

- Istragom je otkriveno da je neko pucao iz lovačke puške kao deo lokalne nomadske tradicije, ali je, nažalost, zbog gužve i loše kontrole oružja, uspeo da upuca tri osobe, dva muškarca i mladu. Ubica je potom pobegao iz tog područja, ali ga je policija brzo locirala.  Kod sebe je još nosio nelicenciranu lovačku pušku iz koje je pucano na venčanju - istakao je Jokar. 

 


Prema prvim izveštajima, ispaljena su dva metka, pri čemu prvi nije nikoga pogodio, dok je drugi pogodio mladu u glavu.

 

Portparol policije je rekao da je mlada stavljena u veštačku komu jer je još davala slabe znake živopta, ali je kasnije umrla. Dvojica ranjenih muškaraca su upucani, ali nisu ozbiljno povređeni.

Ubica je identifikovan kao 36-godišnjak koji nije imenovan, ali je navodno rođak mladoženje.

Naravno da svako narušavanje javnog reda kao što je ovo prelazi crvenu liniju i policija mora da reaguje, a ljudi moraju da znaju da je pucnjava na venčanjima zabranjena da bi se stvorila bezbedna zajednica. Preduzećemo oštre mere protiv bilo koga za koga se utvrdi da krši ovo pravilo - istakao je Jokar.  

Porodica žrtve je rekla da su njeni organi donirani i da su pomogli trima osobama. 

- Naša voljena Mahvaš je bila diplomirani psiholog i radila je kao socijalna radnica, pomažući narkomanima da se oporave od zavisnosti. Tek pre tri meseca odlučila da dobije karticu za donatore organa - istakao je mladin ujak i dodao kako je porodica bila odlučna da ispuni njenu želju i donira organe.