HRVATI POSTALI NATO PITBULOVI!


IZVOR: E. S. T. - 11.01.2018 | 21:14


NATO pakt od Hrvatske pravi malog "pitbul terijera" protiv ruske vojske, tvrde zagrebački mediji.

Foto: Tanjug/AP

Jens Stoltenberg

Naime, oni su objavili analizu sastava oružanih snaga članica Alijanse razmeštenih u Litvaniji i Poljskoj, tik uz granicu sa Rusijom, i ispostavilo se da u odnosu na veličinu države, broj stanovnika i budžet za odbranu, Hrvata, verovali ili ne, tamo ima najviše.

Tako je na liniji sa ruskom Kalinjingradskom oblašću u dve vojne baze raspoređeno 258 vojnika.

- Večernji list je pod naslovom "Na ruskoj granici", uz veliki tekst o Hrvatima poslatim da štite interese Zapada, objavio i broj vojnika pojedinih kontingenata. Navedeno je i da je Zagreb poslao standardne HS pištolje i VHS jurišne puške, 12 oklopnih vozila patrija i višecevni bacač raketa vulkan - preneo je portal Dnevno.hr, dodajući da Hrvatska prednjači po broju vojnih predstavnika.

- U odnosu na ukupno stanovništvo zemalja članica NATO, veličinu oružanih snaga, a posebno na količinu novca koji svaka od tih država izdvaja za svoju vojsku, hrvatske oružane snage daleko su najbrojnije u toj misiji, otkrili su mediji. Tako Hrvatska sa nešto više od četiri miliona stanovnika i ukupno 21.525 vojnika ima tek 18 vojnika manje od Francuske, čiji je budžet za odbranu višestruko veći, oružane snage čak 18 puta brojnije. Pored toga, Francuzi su u misiju poslali pripadnike Legije stranaca, među kojima sigurno ima i Hrvata - preneo je hrvatski portal.

Foto: <a href="http://www.profimedia.rs" target="_blank">www.profimedia.rs</a>

258 vojnika Andrej Plenković poslao na Ruse

Dalje se navodi da su na granici sa Rusijom najbrojniji Amerikanci, kojih ima oko 1.000, što je četiri puta više od Hrvata. I tu ne bi bilo ništa čudno da izdvajanje SAD za odbranu nije veće 613 puta. Zanimljivo je da Nemaca ima na Baltiku 455, a ukupna nemačka vojska broji 10 puta više vojnika od hrvatske.

Novinari su naglasili da takav nesrazmeran broj vojnika u odnosu na druge države u misiji NATO u najmanju ruku zbunjuje. Oni su podvukli da na svu sreću nije bilo poginulih Hrvata i podsetili da je pripadnik Tigrova Mario Pavišić preminuo prošlog meseca u Litvaniji najverovatnije od srčanog udara.

Foto: <a href="http://www.profimedia.rs" target="_blank">www.profimedia.rs</a>

NATO pakt od Hrvatske pravi malog "pitbul terijera" protiv ruske vojske
Evo čime "laju" na rusku armiju
  • hrvatski samostrel
  • jurišne puške
  • višenamenski hrvatski automat
  • 12 oklopnih vozila patrija 
  • višecevni bacač raketa vulkan