(VIDEO) HRVATSKA: Tradicionalno novogodišnje kupanje PRETVORILO SE U TRAGEDIJU!


IZVOR: Republika - 02.01.2018 | 07:47


Na tradicionalnom novogodišnjem kupanju na riječkim Pećinama dve osobe su izgubile život. Do tragedije je, prema nezvaničnim informacijama, došlo zbog jakog vetra.

Foto: youtube.com/ Novi list

Reanimacijom mu spasili život!

Očevici ovog tragičnog događaja kažu da u prvi mah nisu shvatili da se ljudi dave.

Oni kažu da se prvih nekoliko minuta nakon što su kupači ušli u vodu činilo sve uredu. Ali iz mora su se uskoro čuli povici.

U početku se nije moglo razaznati da li se radi o pozivu upomoć. Jedan muškarac izvučen je na obalu, a ostali plivači su odmah započeli reanimaciju i tako mu spasili život.

- Kad je prvi počeo da zapomaže, ja sam mislio da se šali. Međutim, dobro sam upoznat kakvo je more. To je jedan ključali kotao u kome vi ne možete normalno da dišete, naročito stariji ljudi. Kad vas prvi put zagrcne, a stalno vam ulazi more u usta, vi ostajete bez daha - priča Petar Pavlić, jedan od svedoka, prenosi Index.

Spasavanje je bilo dramatično i za 11 vatrogasaca, dvojica su povređena.

- Obukao sam ronilačko odelo, skočio sam u more. Dobro se nisu vatrogasci utopili koliko ih je bacalo. I ja sam bio ugrožen, bili su i vatrogasci koji su pomagali, jer stvarno nisu imali za šta da se uhvate. Taj vetar je samo udarao - rekao je Dino Škamo, vođa smene JVP Vežica. Obdukcijom će se utvrditi je li uzrok smrti dvojice muškaraca utapanje ili prestanak rada srca.