BBC UPOREDIO SRBE S NACISTIMA! Britanski javni servis izazvao neviđeni skandal, Republika Srpska mu je isto što i Treći rajh!


IZVOR: Republika - 11.02.2022 | 13:07


Novinar Džeremi Bouen izneo je niz skandaloznih poređenja koja su bez ikakvih problema emitovana na britanskom javnom servisu.

Foto: Printscreen
BBC UPOREDIO SRBE S NACISTIMA! Britanski javni servis izazvao neviđeni skandal, Republika Srpska mu je isto što i Treći rajh!

Britanski javni servis BBC izazvao je neviđeni skandal kada je objavio tekst u kom je zločin u Srebrenici upoređen sa Holokaustom, a Republika Srpska sa Trećim rajhom, što istovremeno znači da su za Britance Srbi isto što i nacisti. 

- Kao da i dalje imate Treći rajh i Gestapo koji postoje nakon Holokausta. Svi kažu "hajde da pregovaramo sa njima". Ali, hajde da ne pregovaramo sa onima koji su počinili najgore zločine protiv čovečnosti u ovoj zemlji. Problem je što Srbi pokušavaju da legalizuju ono što je stečeno ratnim zločinima - rekao je za BBC Ćamil Duraković, prenose Novosti. 

Skandalozni tekst koji je potpisao Džeremi Bouen takođe obiluje i napadima na srpskog člana Predsedništva BiH Milorada Dodika.

To nije jedini slučaj pokušaja da se srpski narod izjednači sa nacističkim zlikovcima. Tako je poslanik SDA u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Šemsudin Mehmedović dao skandaloznu izjavu u kojoj se opet dotakao Drugog svetskog rata.

 

 

- Zamislite situaciju da su nacisti imali priliku da kreiraju međunarodne zakone kojima bi sačuvali grupacije ljudi koji su počinili Holokaust - rekao je on.

Podsetimo, početkom marta 1943, na inicijativu nemačkih nacista i uz saradnju ustaških vlasti poglavnika Ante Pavelića formirana je “Handžar divizija”, sastavljena mahom od muslimanskih mladića iz današnje BiH, koja je počinila velike zločine nad srpskim stanovništvom. O tome, međutim, nema ni pomena u tekstu BBC.