NAPAD IZ SARAJEVA ZBOG PODRŠKE MILORADU DODIKU: Stanivuković odbrusio - ne mogu da budem opozicija Republici Srpskoj


IZVOR: Republika - 15.12.2021 | 12:55


Gradonačelnik Banje Luke Draško Stanivuković kazao je sinoć na obelžavanju godišnjice potpisivanja Dejtonskog sporazuma da ne podržava uvođenje sankcija lideru SNSD-a Miloradu Dodiku.

Foto: Tanjug/R. PRELIĆ/NovaS/screenshot
NAPAD IZ SARAJEVA ZBOG PODRŠKE MILORADU DODIKU: Stanivuković odbrusio - ne mogu da budem opozicija Republici Srpskoj

Upitan da komentariše sve češće prijetnje sankcijama članu Predsedništva BiH iz RS-a i da li bi do toga moglo doći te kako bi to utjecalo na građane ovog entiteta, Stanivuković kaže da je kategorički protiv.

- Protiv sam sankcija prema bilo kojem političaru, pogotovo prema onima koji, kakvi god da su, ipak predstavljaju određeno vreme, narod i Republiku Srpsku - kaže gradonačelnik Banje Luke.

Potom je ponudio "istorijski osvrt" na dosadašnje "egzekucije lidera".

- Ako pogledamo kroz istoriju, koliko god se nekada radovali egzekuciji nekog našeg lidera, to nam se vraćalo kao neko prokletstvo i želim da to prokletstvo konačno izbegnemo kao narod - dodaje Stanivuković.

Kako kaže, na izborima i kroz institucije i zakone treba se suditi određenim političarima.

- Nikada nisam bio opozicija Republici Srpskoj, mogu biti opozicija pojedinim političkim akterima, određenim idejama i namjerama za koje smatram da nisu dobre za Srpsku, ali sam uvek čovek svog naroda i za Republiku Srpsku - naglašava Stanivuković.

BONUS VIDEO