MILO NAPAO PUTINA, PA UDARIO I NA SRBE! Crnogorski predsednik potpuno izgubio kompas: Vi ste sramota, boli vas uspeh Crne Gore!


IZVOR: Republika - 22.09.2021 | 09:36


Crnogorski predsednik Milo Đukanović ostrvio se na Moskvu, Vladimira Putina i Srbiju nakon što je portparolka ministarstva spoljnih poslova Rusije, Marija Zaharova, istakla kako je za aktuelnu nestabilnost u Crnoj Gori odgovoran upravo on, pokušavajući da se ponovo domogne vlasti.

Foto: Tanjug/AP

Milo Đukanović opet udario na ruskog predsednika Putina  

Crnogorski predsednik Milo Đukanović potpuno je izgubio kompas, što se vidi i po najnovijem saopštenju njegovog kabineta kojim se reagovalo na izjave portparolke ministarstva spoljnih poslova Rusije, Marije Zaharova, da su optužbe Ðukanovića na račun zvanične Moskve i Ruske pravoslavne crkve njegov pokušaj da se vrati na vlast.

Besan zbog toga što je svima jasan cilj njegovih prljavih igara, Đukanović se ostrvio na Rusiju i njenog predsednika Vladimira Putina, a zatim, potpuno očekivano, ponovo udario na sve srpsko, optužujući zvanični Beograd za "velikosrpsku ambiciju". 

Rusija i Ruska pravoslavna crkva destabilizuju Crnu Goru u pokušaju da udovolje imperijalnim ambicijama zvanične Moskve i velikosrpskim ambicijama Beograda. Ponovo iz Moskve stižu izjave u kojima se odomaćila reč "sramota". Reč koja najbolje odgovara onome što čine predstavnici i svetovne i duhovne vlasti Rusije, nastavljajući sve otvorenije da se mešaju u unutrašnje stvari Crne Gore, uz grubo klevetanje šefa prijateljske države. Izmišljajući pritom da većina građana Crne Gore podržava SPC - navodi se u saopštenju iz kabineta predsednika Crne Gore i ističe da Moskvu i Beograd najviše boli uspeh njegove zemlje i njena evroatlantska orijentacija.

Ðukanović je u Njujorku, posle neformalne radne večere lidera Zapadnog Balkana čiji je domaćin bio visoki predstavnik EU za spoljne poslove i bezbednosnu politiku Žozep Borelj, ocenio da su u regionu ponovo na snazi retrogradne politričke ideje "uglavnom inspirisane prekompozicijom granica na Zapadnom Balkanu i stvaranjem uslova za formiranje uvećanih, nacionalno i verski homogenih država".

- Ukazao sam da to smatram vrlo retrogradnim i apsolutno pogubnim, o čemu svedoče gubici koje smo imali na prostoru ex Jugoslavije ranih 90-ih godina, a koje su posledica upravo tadašnjih ideja istovetnih današnjim idejama - istakao je crnogorski predsednik i dodao da su svi sagovornici u Njujorku dobro razumeli ta upozorenja i zajedno pozvali EU da uz inicijaciju visokog predstavnika za spoljnu i bezbednosnu politiku, Borelja, uloži dodatne napore, da pomogne Zapadnom Balkanu kako bi dosegao u bliskoj budućnosti svoju evropsku perspektivu.