Krivokapić o incidentu u Pljevljima: To je pokušaj da se izazovu sukobi, rukopis Milovih službi se jasno vidi!


IZVOR: Tanjug - 02.09.2020 | 11:24


Nosilac izborne liste narodne koalicije Za budućnost Crne Gore Zdravko Krivokapić najoštrije je danas osudio, kako je naveo, pokušaj odlazeće vlasti da izazove međnacionalne sukobe u mešovitim crnogorskim sredinama i pozvao policiju da hitno pronađe počinioca kamenovanja Islamske zajednice u Pljevljima.

Foto: <a href="http://www.profimedia.rs" target="_blank">www.profimedia.rs</a>

Zdravko Krivokapić

Krivokapić je poručio da je u tom incidentu prepoznat "rukopis Đukanovićevih službi".

- Veselin Veljović izvesno zna ko je počinilac ovog gnusnog dela izazivanja međunacionalne i međuverske omraze, a to sledi i na osnovu informacija koje nam obezbeđuju časni pripadnici Uprave policije. S obzirom na to da je počinilac iz iste strukture kao Veljović, sigurni smo da će zvanično ostati "nepoznat - rekao je Krivokapić, prenele su Vijesti.

Krivokapić je rekao da su u pitanju "zlokobne provokacije u mešovitim sredinama" u kojima odlazeća vlast pokušava da naruši međunacionalne i međukonfesionalne odnose.

- Očigledan je rukopis Đukanovićevih službi, koje su na istovetnoj matrici održavale vlast svih prethodnih godina. Podsećamo da su to isti akteri i iste službe koje su devedesetih proterivale i vršile represiju nad bošnjačkim i albanskim stanovništvom koje sad navodno štite - navodi Krivokapić u saopštenju narodne koalicije. 

Od direktora Uprave policije Veljovića, Krivokapić je zatražio da "policija hitno označi počinioca".

- U prethodnom periodu, policija je po hitnom postupku, nezakonito hapsila desetine ljudi zbog fejsbuk statusa, tako da očekujemo makar sličan nivo 'efikasnosti' i u ovom slučaju - naveo je Krivokapić.