Komšić pokazao pravo lice: "KOSOVO JE DRŽAVA, KRAJ PRIČE"! Dodik uzvratio ŽESTOKIM odgovorom


IZVOR: Tanjug, Republika - 16.07.2020 | 12:04


Hrvatski član Predsedništva BiH Željko Komšić izjavio je da je, uprkos tome što se Milorad Dodik protivi priznanju Kosova, to gotova priča i nazvao je južnu srpsku pokrajinom državom.

Foto: youtube.com/N1

Željko Komšić

On je to rekao u intervjuu nemačkom Dojče veleu odgovarajući na pitanje da li se BiH sprema da prizna Kosovo.

- Ne postoji ta vrsta saglasnosti na nivou Predsedništva, to nije nepoznata stvar. Gospodin Dodik se tome oštro protivi, mada, ako ćete biti realni i pragmatični, Kosovo je država. Gotovo. To je kraj priče. Još se samo čeka da Beograd tu činjenicu prihvati, prizna i onda će stvari biti lakše - rekao je Komšić.


Komšić je ocenio da su protesti organizovani u Beogradu zbog mogućeg uvođenja policijskog sata ubrzo pokazali da nemaju veze sa pandemijom već sa Kosovom.

- Sve ono što smo videli na snimcima koji dolaze iz Beograda ukazuje na to da postoji čak jedna organizovana politička struktura, koja je pričom o koroni sakrila njihove prave ciljeve a to je da se onemogući postizanje dogovora između Beograda i Prištine. Po mom mišljenju to je u interesu ekstremnim desničarima i fašistima u Srbiji i njihovim međunarodnim pokroviteljima, koji se nalaze na istoku Evrope - ocenio je Komšić.

Foto: Predsedništvo Srbije

Milorad Dodik
Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je danas da je potpuno neumesno da Željko Komšić sa pozicije na kojoj se nalazi komentariše situaciju u susednoj državi, sada, kada je ponovo pokrenut dijalog Beograda i Prištine i ocenio da se time otvoreno meša u unutrašnja pitanja Srbije.


Dodik je rekao da to s druge strane vređa sve Srbe u BiH što bi "Komšić trebalo da zna".

- Kada bi logicirao kao on, ja bih mogao da kažem Republika Srpska je država i još se samo čeka da Sarajevo prihvati tu činjenicu i stvari će biti lakše. A zamislite tek da tu rečenicu izgovori neko iz vrha Srbije. Sigurno je da se ovakvim istupima, kakav je Komšićev, ne doprinosi miru, stabilnosti i dobrim odnosima u regionu - rekao je Dodik.