Knežević upozorava potpredsednika Vlade Crne Gore: Novi smrtni slučaj od virusa ide na Simovićevu odgovornost


IZVOR: Tanjug - 27.03.2020 | 23:42


Poslanik opozicionog crnogorskog Demokratskog fronta Milan Knežević izjavio je da odluka potpredsednika crnogorske vlade Milutina Simovića da odbije pomoć Srbije u respiratorima za tretman obolelih od korona virusa podleže krivičnoj odgovornosti, jer niti je imao mandat, niti pravo da se igra sa sudbinama građana Crne Gore.

Foto: facebook.com/Demokratski front - DF

Milan Knežević

Knežević je za Tanjug sinoć rekao da se građani Crne Gore nalaze u neformalnom vanrednom stanju i nemaju nikakve informacije o tome s koliko se respiratora, maski, ležajeva u bolnicama u Crnoj Gori raspolaže, kao ni da li su doktori i medicinsko osoblje opremljeni da rade s tim respiratorima.

- Onda se pojavi jedan od apologeta urušavanja crnogorske države i čovek koji je lični potpredsednik vlade (predsednika) Mila Ðukanovića da saopšti nešto za šta nema podrsku većinske Crne Gore - rekao je Knežević.


Kako ističe, crnogorska režimska nomenklatura živi u paralelnom univerzumu u kojem njima, njihovoj deci i najbližima ne može faliiti medicinske opreme, ni respiratora, ni maski, jer se nalaze na jednom privilegovanom nivou koji se demonstrira na najbolji način kao što je to uradio Milutin Simović.

- Želim da pošaljem jasnu poruku svim građanima Crne Gore, ali posebno Milutinu Simoviću da će svaki, ne daj Bože, novi smrtni slučaj od virusa korone direktno ići na njegovu odgovornost i da će kad-tad krivično-pravno odgovarati zato što je ugrozio živote građana Crne Gore odbijajući respiratore, ne u ime građana nego u ime Mila Ðukanovića - istakao je Knežević.

On napominje i da procentualno srazmerno broju stanovnika u Crnoj Gori ima više obolelih od korona virusa nego u Srbiji.

- U Crnoj Gori je njih 82, ili ako bismo to preneli na brojke u Srbiji, to bi bilo kao da je u Srbiji zaraženo 1.230 građana - naglasio je Knežević.