Dodikovo mišljenje ponovo ugušeno, preglasan na sednici: "Komšić bi trebalo da podnese ostavku ukoliko mu je stalo do BiH"


IZVOR: Tanjug, Republika - 19.02.2020 | 13:34


Srpski član Predsedništva BiH, Milorad Dodik, izjavio je nakon sednice Predsedništva BiH da je preglasan po svim tačkama dnevnog reda današnje sednice tog tela.

Foto: ST/Đ. KOJADINOVIĆ

Milorad Dodik: Ukoliko neko misli da može da nastavi sa kršenjem Ustava, moraće da se suoči sa našim postupanjem u pogledu zaštite ustavnog poretka

Dodik je na konferenciji za medije rekao da je pokušao da predloži izmenjeni dnevni red u nameri da se uvrsti tačka kojom bi se utvrđivala odgovornost predsedavajućeg Predsedništva BiH, Željka Komšića, zato što je izmanipulisao predsednika Evropskog suda za ljudska prava i javnost BiH i prekršio Ustav BiH u vezi sa imenovanjem novih sudija Ustavnog suda.

Komšiću je poručio da bi bilo pristojno da, ako ima imalo moralnog dostojanstva i ukoliko mu je stalo do države BiH, da podnese ostavku.

Najavio je problematizovanje ovog pitanja sa, kako je rekao drugim faktorima i nadležnim institucijama BiH.

- Ukoliko neko misli da može da nastavi sa kršenjem Ustava, moraće da se suoči sa našim postupanjem u pogledu zaštite ustavnog poretka u BiH onako kako piše u Ustavu - rekao je Dodik precizirajući da je on tu tačku predložio, ali da su preostala dva člana bila protiv.