Andrija Mandić o molebanu u Beogradu: Narod je oduševljen i ohrabren! Sve naše oči uprte su u Srbiju


IZVOR: Tanjug - 08.01.2020 | 20:20


Jedan od lidera Demokratskog fronta i Srba iz Crne Gore Andrija Mandić izjavio je da Beograđani koji su izašli na litiju i na moleban kod Hrama Svetog Save ne mogu dobro da ocene koliko to ima uticaja na Crnu Goru.

Foto: Tanjug

Andrija Mandić

Narod u Crnoj Gori je oduševljen, ohrabren i osnažen u pravednoj borbi koju je otpočeo još davno, poručio je Mandić.

- Sve naše oči su uprte u Srbiju, u prestoni grad, prema našim sunarodnicima. Narod u Crnoj Gori je oduševljen, ohrabren i osnažen u pravednoj borbi koju je otpočeo još davno - rekao je Mandić govoreći o molitvenom skupu u Beogradu.

Podsetio je da je kap koja je prelila čašu narodnog gneva bila kada su izglasali Zakon o slobodi veroispovesti i otimanje imovine SPC.

- Te večeri nisam ni slutio kada sam pozvao narod u ime Demokratskog fronta da izađe na ulice, blokira saobraćajnice, sa ikonama i pruže otpor - da će se to pretvoriti u jednu nacionalnu srpsku solidarnost, da će SPC, vernici, država Srbija, Republika Srpska i Srbi na svim meridijanima od Čikaga do Tokija stati snažno uz malobrojni srpski narod koji živi u Crnoj Gori, ali koji ipak u toj državi broji 30 odsto stanovništva - rekao je Mandić.

 

 

Mandić kaže da se konkretan efekat narodnog otpora već vidi.

- Narod se objedinio i shvatio da je on većina u Crnoj Gori, a ne razbijeni korpus kojim može da se manipuliše i koji je dužan da prihvata volju izmišljene većine. To je najbitnije, a ono što je posebno bitno je što je država Srbija snažno stala uz svoj narod, da je naš patrijarh Irinej snažno stao uz verujuće ljude u Crnoj Gori i da se upravo dešava ono što nije nepoznato u drugim državama - zamislite da neko na planeti počne da otima sinagoge, kako bi reagovao Izrael - upitao je Mandić.

Smatra da se energija koja je pokuljala na ulice veštački ne može uništiti. Mandić zaključuje Njegoševim rečima da "svoj svojega nikad puštat neće".